Na het kampioenschap definitief binnengesleept te hebben, speelde Jodan Boys vrouwen 1 afgelopen zaterdag 14 mei een thuiswedstrijd tegen GJS vrouwen 1. De dames van Jodan Boys wilden -ondanks dat het kampioenschap al binnen is- alle wedstrijden blijven winnen. De overwinningsreeks werd voortgezet met een 3-0 overwinning op GJS. Om 14.00 uur werd er op Sportpark Oosterwei afgetrapt door de thuisploeg.

De dames van Jodan Boys begonnen slordig aan de wedstrijd. Er was weinig controle aan de bal en het ontbrak aan onderlinge afstemming. Er was weinig beweging, waardoor de achterhoede met Linquenda, Dekker, Rebekka en Sterre de bal moeilijk kwijt kon.

Ondanks dat er in de beginfase door sommigen te weinig energie gelegd werd in goed combinatievoetbal, werd er in de 13e minuut de 1-0 gemaakt door de vrouwen van Jodan Boys. Na een mooie lange dieptepass van Dorien op Carolien, leek Carolien een voorzet te geven richting de tweede paal. Echter, vloog deze regelrecht in de goal achter de keeper van GJS. 1-0! In de fase die volgde werd GJS geen moment gevaarlijk en had Jodan Boys veel balbezit. Helaas werden er weinig grote kansen gecreëerd, op een goed afstandsschot van Sterre en een aantal corners na. Hierdoor bleef de stand in de eerste helft 1-0 voor de dames van Jodan Boys.

In de rust werd aangegeven dat er meer energie gelegd moest worden in zowel het verdedigen als aanvallen. Daarbij moest het baltempo omhoog en meer dynamiek gecreëerd worden door de dames om zo tot meer kansen en goals te komen. Er vond een wissel plaats in de rust; Linquenda verliet het veld en Renate kwam voor haar in de plaats. Hierdoor zakte Ghizlan een linie naar achter van de linkshalf naar de linksback, schoof Sophie vanuit de spits naar de linkshalf en kwam Renate op de plek van Sophie in de spits.

Nadat de scheidsrechter het startsignaal voor de tweede helft had gegeven mochten de dames van GJS aftrappen. In tegenstelling tot voorgaande tegenstanders bleef GJS ook in de tweede helft druk geven. De dames van Jodan Boys startten de tweede helft ietwat feller dan de eerste helft. Hierdoor werd er dan ook regelmatig onder de druk van GJS uit gevoetbald.

Er werd weer gevoetbald met wat meer geduld, maar ondanks de geduldigheid ontbrak de zorgvuldigheid op de belangrijke momenten nog. Tot de 54ste minuut. Ghizlan heeft een goede actie op de linkerflank en versnelt tot de achterlijn. Ze geeft de bal voor en Renate kan met de rechterbuitenkant van haar voet de bal bij de eerste paal in de korte hoek binnentikken. 2-0! Eindelijk weer raak!

Niet heel veel later is het opnieuw Renate die de bal in haar bezit heeft. Ze geeft de bal mee aan Carolien die op de rechterflank een goede voorzet in huis heeft. Ghizlan die attent is meegelopen langs de linkervleugel krijgt de bal precies op haar hoofd bij de tweede paal. Ghizlan weet de bal knap richting de grond te koppen en zo belandt de bal via de grond tegen het net van het doel. 3-0!

Jodan Boys was vandaag de betere ploeg met het meeste balbezit en creërde in de tweede helft nog meerdere grote kansen. Zo wist Dorien de bal net niet binnen te tikken op een goede voorzet van Sophie. Ook Renate stuitte na een mooie lange bal van Rebekka op de keeper. Daarnaast had Famke nog een afstandsschot die gekeerd werd door de keepster van GJS en Hannelot kopte net naast uit een corner van Renate. Helaas werden deze kansen dus niet afgemaakt en bleef het bij 3-0. Ondanks de warmte en een slordige eerste helft, blijven de drie punten toch weer op Sportpark Oosterwei.

Volgende week spelen de dames om 14:00 uur uit in Rotterdam bij FC Maense, de nummer 8 van de competitie. Hopelijk zetten de dames de overwinningsreeks dan voort. Tot dan.