Alles seinen stonde op groen om zaterdag op Varkenoord een goede wedstrijd te spelen. Een goede week met winst op Rijsoord en Excelsior Maassluis gaven de Gouwenaars moed. Helaas mondde de wedstrijd uit op een teleurstelling. De euforie werd getemperd, weer met beide benen op de grond. SC Feyenoord was met 3-0 te sterk.

Alle goede bedoelingen ten spijt, maar Jodan Boys startte niet goed aan de wedstrijd. SC Feyenoord zette Jodan Boys vroeg vast in de opbouw en het lukte de Gouwenaars niet om onder die druk uit te voetballen. In plaats van de bal een paar linies over te slaan, bleef Jodan Boys achterin voetballen. Er werd veel balverlies geleden en SC Feyenoord profiteerde daarvan. Na een klein kwartier kwam SC Feyenoord voor het eerst gevaarlijk door over de rechterkant. Deze aanval leverde direct een goal op.

Rode kaart

Twee minuten later werd het er allemaal niet rooskleuriger op toen Michel Verkaik met een rode kaart mocht inrukken. Verkaik had een stevige ingreep op het middenveld, maar niemand verwachtte dat de scheidsrechter rood zou trekken. Na appèl van de spelers van SC Feyenoord kreeg Verkaik toch de rode prent voorgehouden. Wat een deceptie. Achterstand en een man minder, een loodzware opgave voor de mannen van Erik van Zoest. SC Feyenoord leek gelijk door te drukken, maar een grote kans op 2-0 werd gemist.

Beter in de wedstrijd

Jodan Boys kwam gaandeweg de eerste helft beter in de wedstrijd. De bal werd langer in bezit gehouden en af en toe kon Jodan Boys ook aan aanvallen denken. Den Horder was dichtbij de gelijkmaker, alleen verdween zijn kopbal net naast. De Goudse boys liepen de longen uit hun lijf om het numerieke verschil te compenseren. Dit ging de jongens goed af tot de rust.

Penalty en klaar

Jodan Boys kwam met dezelfde energie uit de kleedkamer. Misschien zou er stiekem nog wel en gelijkmaker inzitten. Helaas, gebeurde het tegenovergestelde. Onze oude spits Fanny Waandels werd in de 53e minuut onderuit gehaald in de zestienmeter. Duijnstee schoot dit buitenkansje onberispelijk binnen. In de 69e minuut dacht iedereen dat een speler van SC Feyenoord buitenspel stond. De assistent scheidsrechter dacht hier anders over en de 3-0 verscheen op het scorebord. De wedstrijd kabbelde naar het einde en SC Feyenoord hield de punten op Varkenoord

Zwaluwen thuis

Jodan Boys is aankomend weekend vrij en  speelt dinsdag  24 mei een thuiswedstrijd tegen Zwaluwen. Jodan Boys kan dan weer een grote stap zetten om zich definitief veilig te spelen. Op dit moment zijn er nog drie wedstrijden te spelen en staat Jodan Boys acht punten boven de P/D plekken.