In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft zich dinsdagavond ten koste van tweede divisionist  Excelsior Maassluis geplaatst voor de halve finale van de VoetbalRijnmond Fidus Cup. Jodan Boys opende in de tweede helft de score via Amine Rehmi. Stefan den Horder scoorde kort voor tijd de 2-0. 

Na de goede overwinning tegen Rijsoord  speelde Jodan Boys dinsdagavond wederom een zeer verdienstelijke wedstrijd tegen Excelsior Maassluis. Jodan Boys begon zonder de licht geblesseerde Dielhof, el Kandoussi  en Akanioui. Vanaf het begin werd direct duidelijk dat Jodan Boys zich niet zonder slag of stoot gewonnen zou geven. Beide ploegen kregen kansen in de eerste helft. Excelsior wist nog een keer te scoren, maar de assisten-scheidsrechter had buitenspel geconstateerd waardoor het doelpunt werd geannuleerd.

Vermakelijke tweede helft

In de rust bleven Lazic en Heerkens uit voorzorg achter in de kleedkamer, zij werden vervangen door Amedi en Vergunst. Helaas moest Vergunst na vier minuten het veld weer verlaten, Levi van den Dool uit JO-19 nam zijn plek in. Een piepjong Jodan Boys met de ervaren Verkaik, Bellahcen, den Horder en de Vries maakte het Excelsior Maassluis bij tijd en wijlen knap moeilijk.

Schitterende aanval

Jodan Boys werd in de 65e minuut beloond. Een schitterende aanval over de linkerkant belandde via de wederom goed spelende Hamdani bij den Horder die voorgaf op de net ingevallen Rehmi. Amine aarzelde geen moment en schoot hard binnen. Jodan Boys kwam op 1-0 en het feestje werd op de goed gevulde tribune uitbundig gevierd. In het verdere verloop van de tweede helft probeerde Maassluis het nog wel, maar echt grote kansen kwamen er niet. Sterker nog het slotakkoord was voor Jodan Boys.

Onverzettelijk

De onverzettelijke Stefan den Horder zette een minuut voor tijd  de keeper van Maassluis nog eens onder druk door op hem door te lopen. Zijn uittrap belandde op de rug van den Horder, die in een sprintduel van de keeper won. Vanuit een moeilijk hoek op de achterlijn schoot den Horder de bevrijdende 2-0 binnen.

Halve finale

Na het laatste fluitsignaal van arbiter Karremans vlogen de spelers elkaar in de armen. Een mooie prestatie. Het is alweer even geleden dat Jodan Boys bekersucces heeft gehad. De laatste keer dat we de VoetbalRijnmond Cup wisten te winnen was in 2015 tegen Barendrecht. Nu zijn we nog één duel verwijderd van de finale. De halve finale spelen we tegen de winnaar van Nieuwenhoorn en Heerjansdam. Het betreft voor Jodan Boys een uitwedstrijd. Een Goudse finale bestaat nog tot de mogelijkheden. De andere halve finale gaat tussen SC Feyenoord en stadsgenoot DONK. De finale wordt op Tweede Pinksterdag (6 juni) om 15.00 uur gespeeld bij RVVH.

FORZA Jodan Boys