In Nieuws, Nieuws VR 1, Nieuws Vrouwen

Na de geweldige overwinning van vorige week zaterdag tegen Sleeuwijk kon Jodan Boys VR1 tegen RKAVV het kampioenschap officieel binnenhalen. Eén punt zou genoeg zijn geweest, maar uiteraard ging Jodan Boys voor de driepunter. Uiteindelijk werd het geen makkelijke middag voor Jodan Boys. Wel wisten de vrouwen onder Jeroen de Knegt RKAVV op het sportpark in Leidschendam met 2-4 te verslaan. VR1 is KAMPIOEN!

Om 12.30 uur werd er onder leiding van scheidsrechter M. Verhaar afgetrapt door RKAVV. De speelsters van RKAVV begonnen de wedstrijd fel en lieten Jodan Boys niet in hun spel komen. Dit was te wijten aan de scherpte die het Jodan Boys in de beginfase van de wedstrijd ontbrak. In de 11e minuut kwam RKAVV dan ook verdient op voorsprong door een corner met overtuiging binnen te koppen.

Hoe ging Jodan Boys met deze teleurstellende achterstand om? BAM, 1-1! De dames werden wakker geschud en kwamen in de 27e minuut op gelijke hoogte. Na een heerlijke aanval kwam de bal in het centrum bij Renate Spee terecht. Zij bediende Dorien van der Hooft precies op maat, die geen seconde twijfelde en de bal in de linkerhoek binnenschoot.

Helaas speelde Jodan Boys met te veel spanning in de benen. Als gevolg hiervan was het positiespel niet altijd om over naar huis te schrijven. In de 34e minuut werd Rebekka de Jong in de laatste linie niet bereikt. Hierdoor kon de spits van RKAVV de bal overnemen. Zij schoot van een afstand zeer feilloos binnen, 2-1…

Jodan Boys liet zich gelukkig niet kennen en reageerde goed op de achterstand. Renate Spee wist 2 minuten later Carolien Noorlander in het strafschopgebied aan te spelen. Zij kapte naar haar linkerbeen, en schoot zeer beheerst binnen. Jodan Boys kwam weer op gelijke hoogte, 2-2!

Na de rust kreeg Jodan Boys meer grip op de wedstrijd. Op twee momenten na werd keepster Daniëlle Hornes van Jodan Boys niet meer onder vuur genomen. Daarnaast kwamen uit het veelvuldig balbezit van Jodan Boys diverse kansen tot stand. Door goed verdedigend werk van RKAVV werd de keepster helaas niet verschalkt. Dit maakte het met name voor de kijker een spannende wedstrijd.

Trainer Jeroen de Knegt wisselde in de 71e minuut met een ‘gouden wissel’. Famke de Roos nam plaats in het veld. Zij kapte in de 82e minuut in het strafschopgebied en werd hard naar de grond getrapt. De scheidsrechter gaf een penalty voor Jodan Boys. Sophie Opschoor nam plaats achter de bal, hield zich uitermate kalm en schoot de penalty rakelings binnen. Heerlijk, Jodan Boys brak de ban en stond op voorsprong met 2-3! Met deze stand kwamen 4 minuten later Linquenda Eversen en Sterre van den Berg in het veld.

De vrouwen uit Gouda maakten in het slot van de wedstrijd de dienst uit en kwamen in de 87e minuut zelfs nog op een 2-4 voorsprong. Een mooie aanval ging hieraan vooraf. Vanaf de rechterflank kon Hannelot Bitter de bal meegeven aan Carolien Noorlander in de as van het veld. Zij speelde de bal in één keer door het centrum op Famke de Roos. Via Famke kwam de bal panklaar voor de voeten van Renate Spee terecht, die uit haar positie glansrijk binnenschoot. De grensrechter van RKAVV vlagde voor buitenspel, echter daar wilde de scheidsrechter niks van weten. Dit resulteerde in een 2-4 eindstand en een laatste wissel waarbij Noa van de Woestijne en Isabella Zegers het middenveld kwamen versterken om de controle te behouden.

Ondanks dat Jodan Boys niet al te goed speelde in vergelijking met wat ze eerder in het seizoen hebben laten zien, trokken de dames de wedstrijd in de laatste 10 minuten over de streep. De speelsters vlogen elkaar in de armen, en vierden het historische kampioenschap met de trainersstaf en het publiek. Bij aankomst op Jodan Boys werden de vrouwen vervolgens schitterend onthaald door de club. KIPPENVEL!

Met nog 4 competitiewedstrijden te gaan kunnen de vrouwen van Jodan Boys laten zien waarom zij volgend seizoen de overstap maken naar de 1e klasse. Aankomende zaterdag speelt Jodan Boys om 14.00 uur in eigen huis tegen GJS. Tot dan!

FORZA Jodan Boys