In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Na het onfortuinlijke verlies van Jodan Boys van afgelopen dinsdag tegen FC ‘s-Gravenzande was de wedstrijd tegen Rijsoord voor Jodan Boys erg belangrijk. Een overwinning was nodig om niet nog meer naar beneden te hoeven kijken. Jodan Boys klaarde de klus voor de verandering achteraf gemakkelijk. In eigen huis werden de ‘Kraaien met 5-0 verslagen.’ Een hele goede driepunter Jodan Boys heeft nu ruimer afstand genomen van de onderste vier plaatsen. 

Jodan Boys kende zaterdag twee afwezigen in vergelijking met de wedstrijd van afgelopen dinsdag. Roald Heerkens zat een wedstrijd aan de kant omdat hij zijn vijfde gele kaart had gekregen en Dirk Rietveld was niet ongeschonden uit de strijd met FC ‘s-Gravenzande gekomen. Voor hen in de plaats startten Kujtim Amedi en Joey Vergunst in de basis en het mag gezegd beide spelers speelden alsof ze al jaren in Jodan Boys 1 speelden. Klasse mannen een compliment waard

Penalty in de eerste minuut?….. Helaas nee

Jodan Boys begon goed aan de wedstrijd. El Idrissi werd direct gezocht. Na een halve minuut werd Bradley al in de zestienmeter neer gelegd. Hier had de scheidsrechter wel een penalty voor kunnen geven. De goed leidende arbiter M.P. van Dijk vond het echter niet nodig om naar de stip te wijzen. Jammer, het was een mooie start geweest. Na zes minuten verscheen Rijsoord voor het eerst gevaarlijk voor Victor Timmers. Lorenzo Braaf kon net buiten de zestienmeter vrij uithalen gelukkig was Timmers scherp en tikte de bal naast.

Net naast….. later wel 1-0

Twee minuten later was Jodan Boys voor het eerst in doelrijke positie in de zestienmeter van Rijsoord. Luc Dielhof werd in de diepte weggestuurd. Dielhof probeerde Tomas Fernandes met een lob te verschalken. Dit lukte bijna, alleen verdween zijn inzet rakelings langs de verkeerde kant van de paal. De eerste twintig minuten had Jodan Boys veelvuldig de bal, zonder tot echt grote kansen te komen. Maar na twintig minuten vonden onze boys het wel welletjes. De ban moest gebroken worden. Luc Dielhof stond aan het einde van een mooie aanval. Dielhof aarzelde geen moment en schoot de bal kiezelhard in de korte hoek, binnen. Heerlijk Jodan Boys had de voorsprong te pakken.

Hamdani lekker in de wedstrijd

Yassire Hamdani speelde vooral een erg puike eerste helft. Het is dan ook geen toeval dat Yassire aan de basis stond van de 2-0 een hoge voorzet kopte onze back op het doel van Fernandes. Via zijn hand en de lat kwam de bal terug bij Akanioui die de trekker overhaalde en doeltreffend binnenschoot. In het laatste kwartier van de eerste helft consolideerde Jodan Boys de voorsprong.

Dames kampioen

In de rust werd bekend dat onze Dames in Leidschendam kampioen waren geworden. Een gejuich ging op van het sportpark. Wat eens schitterende prestatie. Kampioen in de tweede klasse met zo’n straatlengte voorsprong. Werkelijk waar geweldig. De jongens in de kleedkamer wisten dat wanneer zij ook zouden winnen het feestje extra mooi zou worden.

Matige start tweede helft

Ondanks de goede berichten van de dames begonnen de mannen matig aan de tweede helft. Rijsoord had iets meer overwicht en kreeg af en toe mogelijkheden om tot kansen te komen. Desondanks had Akanioui Jodan Boys in 61e minuut op 3-0 kunnen zetten. Hij werd door zijn maatje Mo alleen voor de keeper gezet. De anders zo beheerste Akanioui was wild en schoot de bal helaas naast.

Goede wissels

Trainer Erik van Zoest, die voor de trainerscursus de wedstrijd leidde, wisselde een aantal maal. Dit bracht Jodan Boys geen windeieren. Fahim Mussaui kwam onder andere in het veld net als Lazic. Mussaui heeft de afgelopen invalbeurten al laten zien goed te kunnen voetballen. Zaterdag bekroonde hij zijn spel met een een doelpunt en twee assists. Eerst zette hij de 3-0 op het bord. Een paar minuten later gaf hij de assist waardoor den Horder kon scoren. In de blessuretijd gaf hij de bal aan Rehmi die werkelijk waar uit een moeilijke positie schitterend binnenschoot.

Klasse boys

Door deze lekkere doelpunten won Jodan Boys met 5-0. Echt een goed antwoord op de nederlaag van afgelopen dinsdag. De afstand tot de p-d plekken is weer groter geworden, maar ook de afstand tot de zesde plaats is slechts drie punten. Nog genoeg om voor te spelen de aankomende vier wedstrijden.

Excelsior Maassluis

Aankomende dinsdag staat er alweer een mooi affiche op het programma. In eigen huis nemen we het dan in de kwartfinale van de FIDUS cup op tegen tweede divisionist Excelsior Maassluis. Kom onze mannen dinsdag ook aanmoedigen tegen deze topamateurs. Tot dinsdag.

FORZA Jodan Boys