In Nieuws Jodan Boys 1, Nieuws VR 1, Nieuws Vrouwen

De voetbaldag van Jodan Boys Vrouwen 1 begon zaterdag 30 april al om 11:00 uur. Enkele speelsters waren naar ARC gegaan om te kijken of de concurrent punten liet liggen vandaag. Als dit namelijk het geval was, kon de Vrouwen 1 van Jodan Boys vandaag al kampioen worden. Echter mocht dit niet gebeuren, want ARC wist de volle 3 punten te pakken. Desalniettemin stond het officieuze kampioenschap wel op het spel vandaag. Zoals al eerder aangekondigd moesten de vrouwen vandaag aantreden tegen de huidige nummer 2 in de competitie, namelijk Sleeuwijk Vrouwen 1. De enige wedstrijd die onze dames verloren hebben dit seizoen was uit tegen Sleeuwijk. Er was dus een hele duidelijke missie vandaag, en dat was revanche!

Om stipt 14:30 uur werd er op Sportpark Oosterwei afgetrapt voor deze, hopelijk, mooie wedstrijd! Met een volle tribune en Wim als stadionspeaker, kon het niet anders dan dat het een mooie middag ging worden!

Het was als eerste de beurt aan onze pupil, Leah. Zij wist de tegenstander meteen op scherp te zetten door het eerste doelpunt van de middag te scoren! Goed gedaan Leah!

Na nog even een korte speech van Dorien konden we dan beginnen aan deze belangrijke pot richting het kampioenschap. Jodan Boys mocht aftrappen en was meteen vanaf het begin ontzettend scherp en fel! De missie was op het hele veld duidelijk, we nemen alleen genoegen met 3 punten vandaag.

Door dit sterke begin van deze wedstrijd, met vanaf het begin goed positiespel, konden de dames al snel gevaarlijk worden. De bal werd achterin snel rondgespeeld en er werd van links naar rechts geopend via Dekker. Giz kon opkomen aan de rechterkant en Carolien daar in de diepte bereiken. Die haalde de achterlijn en kon Renate, die zich goed vrijspeelde, voor de goal vinden. Die haalde in 1x uit en zo was het na 6 minuten al 1-0 voor onze dames! Dit was een uitstekend begin van deze middag.

De dames waren hongerig naar meer doelpunten. De wedstrijd werd goed gecontroleerd en gedomineerd door onze dames. De tegenstander had weinig in te brengen in het eerste deel van de wedstrijd. Op 2 kleine reddingen na van onze sluitpost Daniëlle, zijn onze dames niet in de problemen gekomen. Jodan Boys Vrouwen 1 bleef er rustig op los combineren en er werden verschillende aanvallen opgezet via zowel de linker- als de rechterflank. Sophie en Carolien konden met mooie acties een paar keer goed doorkomen en Renate of Baje bereiken. Ook kwam Carolien zelf nog 1 op 1 met de keeper, maar wist nog niet te scoren. Zo kregen we ook nog een vrije trap rond de zestien toen Baje onderuit werd gehaald. Helaas eindigde deze vrije trap in de muur. In de 28ste minuut was het dan uiteindelijk wel raak! Sophie kreeg in de as de bal en zag Carolien diep gaan. Met een mooie dieptepass kwam Carolien weer 1 op 1 met de keeper en schoot ze de bal hard achter de keepster! 2-0 Voor onze dames!

De kansen bleven komen voor onze dames en het toegestroomde publiek werd verwend met een heerlijke pot voetbal. De verdediging stond als een huis en ondanks dat de tegenstander probeerde aan te vallen, was er geen doorkomen aan. Iedereen stond zijn mannetje vanmiddag. Rond de 40ste minuut kregen we weer een grote kans, maar deze werd goed gered door de verdediging van Sleeuwijk. Wederom kregen we een corner en vanaf rechts ging Renate achter de bal staan. Ze legde de bal perfect bij de 2e paal neer waar Hannelot zich vrij had gespeeld. Die twijfelde geen moment en schoot prima in de verre hoek, 3-0! Dit was dan ook meteen een comfortabele ruststand.

De 2e helft kwamen de dames van Jodan Boys weer fel uit de startblokken en bleven doen wat ze eigenlijk de hele eerste helft deden; goed positie spel spelen, rust aan de bal en fel en scherp in de duels. Ook bleven ze kansen creëren. Zo kreeg Baje nog een uitgelezen kans om de 4-0 te maken, maar schoot van dichtbij net over het doel. Ook kregen zowel Sophie als Dorien nog kansen om de 4-0 te maken, maar het mocht nog niet lukken. Uiteindelijk was het in de 61ste minuut weer raak! Via Dorien en Baje werd er via 1x spelen goed gecombineerd en wist de laatst genoemde Renate goed weg te sturen in de diepte en haar 1 op 1 met de keeper te zetten. Renate had vaker voor dit soort hete vuren gestaan en wist dan ook beheerst de bal langs de keeper in de verre hoek te plaatsen, de 4-0 was een feit!

Kort daarna in de 70ste minuut maakte Baje plaats voor Famke. Die viel erg goed in en kon meteen gevaarlijk worden met een schietkans. Nog geen 3 minuten later wist ze met een goede steekbal Renate in scoringspositie te zetten. Die twijfelde geen moment en schoot de 5-0 binnen! Met deze hattrick kreeg ze dan ook in de 85ste minuut een publiekswissel en maakte ze plaats voor Noa, die na lang blessureleed eindelijk weer haar rentree maakt in de hoofdmacht van de Jodan Boys Vrouwen!

Ook zijn in de 85te minuut Elise en Linquenda nog in het veld gekomen. Linquenda, die net als Noa terugkomt van een blessure en eindelijk weer minuten maakt in dames 1.

Bij het laatste fluitsignaal was de ontlading groot! De dames zijn officieus kampioen!! Alleen op doelsaldo kan ARC, de nieuwe nummer 2 van de ranglijst, onze dames nog voorbij, maar dat gaan onze dames niet toelaten. Zij gaan namelijk aankomende zaterdag  met weer een complete selectie en hopelijk veel supporters en aanhang om 12:30 uur in Leidschendam aftrappen en het kampioenschap definitief binnen slepen! Zien we jullie dan?!

Voor alle foto’s klik hier.