Op zaterdag 23 april stond de wedstrijd tegen de vrouwen van Den Hoorn op het programma. Vlak na de winterstop stonden beide teams nog tegenover elkaar in Den Hoorn, waar de wedstrijd in 2-4 eindigde. In deze wedstrijd liet Den Hoorn zien vooral op de lange bal te spelen, dus Jodan Boys was hiervoor gewaarschuwd.

Het eerste kwartier was Jodan Boys aan de bal en probeerde het spel te maken. De 1-0 kwam na 15 minuten voort uit een afgeslagen corner. Deze werd door Hannelot opnieuw geopend op Sophie op rechts. Sophie bleef randje 16 goed aan de bal en wist met een slim steekballetje tussendoor Renate vrij te zetten voor de goal. Zij was net iets eerder bij de bal dan de keepster van Den Hoorn en wist de bal in het doel te tikken.

Helaas kon Jodan Boys niet lang genieten van deze voorsprong. In een van de spaarzame momenten dat Den Hoorn in de buurt van Danielle kwam, wisten zij wel gelijk te scoren. Na een corner was er even geen scherpte, waarna de bal precies voor de voeten van een speelster van Den Hoorn viel. Zij schoot de bal van dichtbij hard binnen.

Dit bracht Jodan Boys echter geen moment in de war en ging vrolijk door met combineren. Er werden meerdere mogelijkheden gecreeerd voor onder andere Renate en Sophie, maar elke keer kwam de keepster van Den Hoorn als winnaar uit de strijd. Na 30 minuten spelen werd Carolien diep gestuurd over de rechterflank. Zij bereikte de achterlijn en gaf een prima voorzet op Dorien bij de 2e paal, waar Dorien simpel kon binnen tikken.

De linksback van Den Hoorn had een hele vervelende middag, want zij heeft eigenlijk alleen de hielen van Carolien gezien. Ook de 3-1 werd via een diepe bal voorbereid over de rechterflank. Carolien was weer op snelheid haar tegenstander de baas en gaf deze keer een goede voorzet op Hannelot bij de 1e paal en deze werd door Hannelot tegen de touwen geschoten!

In de rust werden de puntjes op de i gezet. Jodan Boys was de baas op het veld en Den Hoorn kwam er vrijwel niet aan te pas. Vooral geduldig blijven aan de bal en dan volgt de rest vanzelf.

Jodan Boys kwam goed uit de kleedkamer voor de tweede helft. Binnen 5 minuten werd de voorsprong uitgebreid. Na een goede loopactie van Renate naar de buitenkant, werd zij in de diepte bereikt door Rebekka van achteruit. Zij kon naar binnen dribbelen en had uitstekend oog voor de meegelopen Carolien. Renate gaf voor de keeper de bal breed, waarna Carolien kon binnenschieten, 4-1.

De laatste goal van de wedstrijd kwam snel daarna wederom via de flanken. Na een combinatie aan de linkerkant tussen Romy en Carolien dribbelde Carolien naar binnen en schoot vanaf de 16 hard en hoog binnen.

Na 60 minuten werden er 3 verse krachten in het veld gebracht. Demi, Famke en Meike namen de plaats in van Carolien, Dekker en Romy. In de laatste 30 minuten werden nog meerdere aanvallen opgezet, maar helaas leverden die geen doelpunten meer op. De verdediging is in de 2e helft geen moment in de problemen gekomen en zo konden Ghizlan, Rebekka, Demi en Sterre zich ook naar hartelust bemoeien met het aanvalsspel.

Vooraf was er besproken om vooral de aanval te zoeken via de zijkanten. Met vrijwel alle doelpunten via de zijkanten, heeft het team dit erg goed opgepakt!

Na het verlies van achtervolger ARC tegen DSVP staat er volgende week staat een hele belangrijke wedstrijd op de agenda voor Jodan Boys. Om 14.30 trapt Jodan Boys af tegen Sleeuwijk, waar het enige puntenverlies van dit seizoen werd geleden. Jodan Boys zal dus gebrand zijn om hier een goed resultaat neer te zetten. Daarnaast kan het kampioenschap officeel veilig worden gesteld indien ARC in de ochtend punten laat liggen. Bij winst van ARC is het nog niet officieel, maar is het team eigenlijk ook al niet meer te achterhalen met 15 punten voorsprong en een veel beter doelsaldo.

Kom allemaal aanstaande zaterdag 30 april om 14.30 vrouwen 1 aanmoedigen richting het kampioenschap. Tot dan!