Velen hadden zich het paasweekeinde anders voorgesteld. Twee verre uitwedstrijden, twee lange terugritten, slechts één punt. Promotie-degradatie plekken kwamen steeds dichterbij.  Het was ook geen fijn vooruitzicht dat Jodan Boys Achilles Veen in eigen huis op bezoek kreeg. De ploeg in vorm.  Van oudsher waren het snoepreisje voor de Brabanders naar Gouda. Steevast gingen de punten mee terug naar Veen. Nog nooit wist Jodan Boys in competitieverband van Achilles Veen te winnen. Zaterdag was alles anders. Jodan Boys oversteeg zichzelf en won verdiend van Achilles Veen.

Er zal de afgelopen week behoorlijk gepraat zijn tussen de spelers en de technische staf van Jodan Boys. Het moest en zou anders gaan dan de week ervoor. Jodan Boys zou uit een ander vaatje moeten tappen om het Achilles Veen lastig te maken. De Gouwenaars startten met een sterke formatie in het veld maar ook op de bank. Adil Akanioui begon aan de aftrap en niet Bradley el Idrissi stond naast hem in de spits maar aanvoerder Roald Heerkens stond de eerste twintig minuten als aanspeelpunt in de punt van de aanval.

Zelfvertrouwen

De ploeg van John Karelse reeg de afgelopen weken de ene na de andere overwinning aan elkaar en de Brabanders stonden vol zelfvertrouwen aan de start van de wedstrijd. In het eerste kwartier had Achilles Veen misschien een licht overwicht, zonder tot kansen te komen. Wat wel meteen zichtbaar was de de jongens van Leen van Steensel zich allemaal uit de naad werkten. Om elke bal werd gevochten en op elke bal werd gelopen.

Eerste goede aanval

Na twintig minuten zette Jodan Boys een goede aanval op over meerdere schijven. Adil Akanioui bereikte de achterlijn en trok de bal hard voor. Een aantal spelers misten de bal, maar bij de tweede paal kwam Bradley el Idrissi goed ingelopen. El Idrissi werkte de bal uiterst cool, maar wel hard achter de goed keepende Jordy Zielschot. Jodan Boys kwam op voorsprong tegen Achilles Veen. Wat een heerlijke opsteker.

Controleren

Naarmate de eerste helft vorderde ging Jodan Boys de wedstrijd steeds beter controleren. Aanvallen die door Achilles Veen werden opgezet, werden in vroeg stadium onschadelijk gemaakt. Onze verdediging stond zaterdag weer ouderwets als een huis, Dit tot frustratie van de voorwaartsen van Achilles Veen. Bijna kwam Jodan Boys nog voor de pauze op 2-0. Een kopbal van Roald Heerkens ging via de buitenkant van de paal naast. Jodan Boys ging met een 1-0 voorsprong rusten.

Grip op de wedstrijd

Jodan Boys hield in de tweede helft grip op de wedstrijd. Hard werken werd beloond. John Karels voerde al snel een driedubbele wissel door. Het zinde de coach niet dat het niet liep. Maar ondanks de wissel veranderde er niet veel aan het spel. Sterker nog, Jodan Boys kwam zelfs op 2-0. Nadat Bellahcen de gele kaart had voorgeschoteld gekregen van arbiter Jobse, speelde hij de bal via el Kandoussi op Akanioui. Adil kwam plotseling in kansrijke positie voor het doel. Vanuit een moeilijk hoek schoot Akanioui knap de 2-0 binnen. Het Goudse publiek wist niet hoe ze het had. Was dit de ploeg die vorige week gelijkspeelde in Groesbeek?

Over de streep

In de het laatste kwartier ging Achilles Veen opportunistischer voetballen zonder tot grote kansen te komen. Timmers heerste weer in zijn doel als voor de winterstop zo vaak het geval was geweest. Uiteindelijk trok Jodan Boys na 95 minuten de wedstrijd over de streep. Spelers vielen elkaar dolgelukkig in de armen, het publiek klapte de handen stuk. Dit was een hele knappe en mooie overwinning. Historisch ook! Voor het eerst werd Achilles Veen in competitieverband verslagen. Heerlijk.

Bradley el Idrissi had het in de voorbeschouwing al gezegd. ‘Als we als team voor elkaar door het vuur gaan ben ik ervan overtuigd dat we het Achilles Veen moeilijk kunnen maken.’ Zijn woorden werden bewaarheid. Trainer Leen van Steensel glom van oor tot oor. ‘Wat mijn mannen vandaag hebben laten zien is zo knap. Ze hebben karakter getoond en resultaat gepakt. Hier wordt een trainer blij van.’

Afstand p/d plekken

Door de overwinning van Jodan Boys en de nederlaag van DHSC is het gat met de promotie degradatie plekken acht punten geworden. We gaan de goede kant op. Aankomende dinsdag speelt Jodan Boys om 20.15 uur in eigen huis voor de FIDUS Cup tegen Zwaluwen. Aankomende zaterdag is Jodan Boys vrij. De wedstrijd tegen FC ‘s-Gravenzande wordt op dinsdag 3 mei gespeeld in ‘s-Gravenzande.