Vorige week schreven we over de ‘Europese week’ van Jodan Boys. Nu zeven dagen en drie wedstrijden later moeten we helaas concluderen dat de verre uitwedstrijden ons geen goed hebben gedaan. Want na het eerdere verlies in Katwijk en het gelijke spel in Groesbeek, verloor Jodan Boys in Doorwerth met 3-1 van DUNO. Aansluiting bij de middenmoot moet even in de ijskast worden geparkeerd. Nu eerst proberen weg te komen bij de onderste plekken.

Jodan Boys reisde vol goede moed af naar Doorwerth. De meeste spelers waren weer aan boord en de bank was goed gevuld. DUNO begon goed aan de wedstrijd, het drukte Jodan Boys terug en creëerde een aantal mogelijkheden op het natuurgras. Na twintig minuten kwam DUNO op voorsprong door een bal die via een mêlee van spelers over Victor Timmers het doel in viel. De Gouwenaren keken weer tegen achterstand aan.

Score verdubbeld

Jodan Boys kwam gaandeweg de eerste helft iets meer uit de schulp el Kandoussi probeerde het met een afstandsschot en den Horder kopte net over uit een corner van Bellahcen. Goals leverde het niet op. Sterker nog DUNO verdubbelde de voorsprong. In de omschakeling was Talsma het eindstation die de 2-0 binnenschoot. Wat een domper voor onze boys. 2-0 Was ook de ruststand.

Forceren

In de rust werd Roald Heerkens gebracht. Heerkens die was gepasseerd en  op de bank begon werd als spits gebracht. Jodan Boys moest meer opportuun gaan spelen. Dit leidde na drie minuten voor een grote kans voor El Idrissi. Helaas kwam Bradley niet tot eens schot. Kort daarna kreeg Jodan Boys de derde treffer om de oren. Na knullig balverlies op het middenveld was de eerste de beste kans voor DUNO na de rust een goal. 3-0 achter. Poeh.

Vrije trap

Het leek wel of Jodan Boys na de 3-0 pas echt het geloof kreeg dat er iets te halen viel. Jodan Boys draaide de duimschroeven aan en probeerde de aansluitingstreffer te maken. Dit gebeurde in de 56e minuut. Kevin de Vries schoot een vrije trap knap binnen. Het geloof was weer helemaal terug. De jongens gingen er voor en de koppies kregen meer kleur. Roald Heerkens was een keer dichtbij met een kopbal, maar de bal wilde er niet in. Hoe hard Jodan Boys het probeerde het bleef bij die ene treffer van Kevin de Vries. Zo verloor Jodan Boys met 3-1 in Doorwerth van DUNO.