In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Het is Jodan Boys zaterdag niet gelukt om drie punten mee te nemen vanaf sportpark Noord in Groesbeek. Tegen de nummer voorlaatst kwam Jodan Boys niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Dielhof zette Jodan Boys nog wel op 0-1 maar een minuut later trok Achilles’29 de stand alweer gelijk.

De spelers van Jodan Boys wisten voorafgaand aan het duel het belang van het treffen met Achilles’29. Bij winst zou Jodan Boys verder afstand nemen van de onderste regionen en kunnen aansluiten bij de middenmoot. Op het knusse sportpark in Groesbeek speelde Jodan Boys echter een pover duel.

Veel de bal

Het spelbeeld was in de eerste helft vrij duidelijk. Jodan Boys had veel de bal en Achilles’29 loerde op de counter. Het was een stroperige wedstrijd, het veld was stroef waardoor de bal in een veel te laag tempo werd rondgespeeld. Daarnaast grossierde beide partijen in balverlies. De hoogtepunten waren op één hand te tellen. Eén zo’n hoogtepunt was na een half uur spelen. Hamdani stuurde den Horder de diepte in. Den Horder bereikte de achterlijn en gaf voor op de inlopende Dielhof. Luc bleef uiterst cool en schoot de 0-1 binnen. Heerlijk denk je dan. Niet goed spelen en toch scoren.

Met de ogen knipperen

Maar twee keer met de ogen knipperen en de stand was alweer gelijk. Slordig balverlies op het middenveld zorgde voor balbezit voor Achilles’29,  waarna de Goudse verdediging niet adequaat ingreep en de spits van Achilles’29 uiterst cool de gelijkmaker binnen kon werken. Na nog geen minuut alweer op gelijke hoogte. Op slag van rust verdiende Bellahcen nog een strafschop, maar de scheidsrechter wuifde dit weg. Beide ploegen gingen met 1-1 de rust in.

Penalty tegen….. toch niet

Kort na rust leek Jodan Boys een penalty tegen te krijgen. De scheidsrechter had een handsbal gezien van Michel Verkaik. Hij wees resoluut naar de stip, maar op advies van zijn assistent ging de penalty niet door. Jodan Boys kroop door het oog van de naald. Een achterstand werd te niet gedaan.

Proberen het wel maar het lukt niet

Ja wat moeten we schrijven, het weer was lekker en de koffie goed, want op het veld was er weinig te genieten. Jodan Boys probeerde het wel in de tweede helft maar echt gevaarlijk werd het nooit meer. Achilles’29 het met spaarzame uitvallen, maar ook de Groesbekers wisten niet meer te scoren.

Maandag DUNO uit

Jodan Boys zal maandag de rug moeten rechten en laten zien wat het in de mars heeft. Het goede nieuws was dat de langdurig geblesseerde Akanioui, el Kandoussi en Dielhof weer minuten hebben gemaakt. Tweede paasdag gaan we niet om paaseieren te zoeken naar Doorwerth, maar we gaan strijden om de drie punten mee te nemen naar Gouda.

FORZA Jodan Boys