Al vroeg moesten de dames zaterdag 9 april verzamelen voor de uitwedstrijd tegen Die Haghe Vr1. Om 9 uur vertrokken we uit Gouda en na een goede warming-up wordt er om 11 uur afgetrapt in Den Haag.

In het eerste kwartier kunnen de vrouwen van Jodan Boys al wat kansen creëren. Zo kan Famke na een mooie voorzet van Sophie op doel schieten, helaas pakt de keeper de bal. Ook na een mooie actie van Renate op de flank belandt de bal voor het doel, maar er staat niemand om binnen te tikken. In de 10e minuut komt de bal op de paal na een corner van Hannelot.

Enkele minuten later geeft Sophie een perfecte diepe bal op Famke. Als Famke 1 op 1 komt wordt ze hard onderuit gehaald door de keeper en kan ze helaas niet afmaken.

Jodan Boys controleert de wedstrijd en speelt veel op de helft van de tegenstander. Dit leidt echter niet tot veel kansen meer in deze fase van de wedstrijd. Er is te weinig beweging en er zijn te veel slordigheidjes. Die Haghe probeert ook druk te zetten, maar daar wordt goed onder uit gevoetbald door de verdediging en zo komen de dames van Jodan Boys niet in gevaarlijke situaties achterin.

In de 27ste minuut geeft Rebekka een lange bal op Renate, die vervolgens op doel kopt. De bal is net te zacht en de keepster van Die Haghe kan redden. Hierna volgt weer een wat mindere fase van Jodan Boys.

Vijf minuten voor rust geeft Dorien de bal in één keer strak op Hannelot. Die schiet de bal langs de keeper. Zo kunnen we toch nog met een 0-1 voorsprong de rust in! Het scheelt niet veel of dit wordt 0-2, want Dorien schiet kort voor het rustsignaal een afstandsschot net over het doel.

In de rust wordt door Jeroen en Mark aangegeven dat er meer beweging zonder bal nodig is om zo meer ruimtes te creëren en simpeler te voetballen.

De tweede helft begint. De dames van Jodan Boys zijn feller en scherper, maar dit leidt nog niet tot grote kansen. In de 60ste minuut vindt de eerste wissel plaats; Bajema komt het veld in voor Famke.

In de 68ste minuut kan Romy opkomen aan de linkerflank. Zij geeft de bal vervolgens mooi voor op Hannelot, die past naar Renate, die keihard binnen schiet: 0-2! Jodan Boys komt hierna weer in een betere fase. Na het doelpunt komt Elise het veld in voor Romy.

Jodan Boys blijft doorzetten en niet lang daarna kan Sophie de bal voorgeven. Renate werkt de bal vervolgens knap het doel in; 0-3. Ook hierna volgen nog wat kleine kansen maar deze leiden niet tot meer doelpunten.

Met deze overwinning zijn de dames van Vrouwen 1 weer een stap dichter bij het kampioenschap.

Aanstaande zaterdag staat geen wedstrijd op het programma. 23 April wordt de competitie hervat en spelen de dames om 11:45 thuis tegen S.V. Den Hoorn VR1. Tot dan!