De wedstrijd tussen Jodan Boys en Portugaal eindigde vanmiddag in een 1-1 gelijkspel. De ploeg van Peter Klomp kwam op slag van rust op een 0-1 voorsprong. In de tweede helft kwam Jodan Boys langszij door een goed doelpunt van Stefan den Horder. In het verdere verloop van de wedstrijd kreeg Jodan Boys nog een aantal mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer.

Jodan Boys begon het treffen met Poortugaal in de wetenschap dat de aanvallend ingestelde  Akanioui, el Kandoussi en Dielhof nog steeds langs de lijn moesten plaats nemen. Desondanks had de ploeg van van Steensel toch een goed gevoel. Twee maal op rij werd er gewonnen. Deze lijn wilde de Gouwenaars tegen Poortugaal doorzetten.

Eerste kans

Jodan Boys speelde in de eerste helft richting de Steinse dijk met de wind in de rug. Het was bij tijd en wijlen koud en guur langs de lijn en met de zon werd het zo af en toe best aangenaam. Voor de ploeg uit de Albrandswaard was het na twee minuten al bijna juichen. Een voorzet werd door Timmer niet goed ingeschat en een speler van Poortugaal kopte in vrije positie rakelings over. Een paar minuten later deed Jodan Boys iets terug via Harteloh, helaas was zijn gevaarlijke voorzet net te scherp voor de inkomende Hamdani.

Weinig kansen maar toch een goal

Jodan Boys en Poortugaal maakten er geen spannend schouwspel van. In de eerste helft waren er weinig kansen. Jodan Boys had een klein speloverwicht, maar tot echte kansen kwam het niet. Poortugaal bleef gevaarlijk door met name de razendsnelle Lake, echter Michel Verkaik maakte het gevaar vaak onschadelijk. Op slag van rust kreeg Lake het toch op zijn heupen. Met een mooie actie passeerde hij twee man en op schitterende wijze schoot hij de 0-1 binnen. Een domper voor Jodan Boys. Op slag van rust tegen een achterstand aanlopen.

Goed uit de kleedkamer.

Jodan Boys ging niet bij de pakken neer zitten. In de tweede helft gingen de Gouwenaars met meer opportunisme spelen. Eerder de lange bal richting el Idrissi en den Horder. Bijna was Heerkens trefzeker in de 53e minuut. Uit een corner probeerde hij de bal over keeper Bijl heen te koppen. Met een katachtige reflex hield de Poortugaalse goalie de bal uit zijn doel. Vijf minuten later was het wel raak voor Jodan Boys. Den Horder kreeg loon na heel hard werken. Den Horder ging goed door op een bal die de laatste verdediger wilde verdedigen voor zijn keeper. Met een uiterste krachtsinspanning profiteerde den Horder hiervan en wist hij de bal in het net te schieten. Op een mooi moment kwam Jodan Boys op gelijke hoogte.

Strafschop…..nee

Ruim tien minuten later schreeuwde heel Jodan Boys om een penalty. Vlatko Lazic zette de bal voor, maar deze werd uitverdedigd met de arm van een speler van Poortugaal. De verder goed leidende scheidsrechter Mol, oordeelde anders en wuifde de strafschop weg. Helaas was er geen VAR aanwezig.

Naar een gelijkspel

In het verdere verloop van de wedstrijd probeerde beide ploegen nog wel aan te zetten, maar het leverde geen grote kansen meer op. Na ruim 95 minuten vond de scheidsrechter het genoeg en blies voor het einde. Misschien dat de trainers er anders over dachten maar de supporters van  zowel Jodan Boys als Poortugaal konden met dit gelijkspel leven.