Het was een tijd geleden dat de ploeg uit Gouda doordeweeks competitie moest spelen, maar afgelopen dinsdagavond 5 april stond toch echt de wedstrijd tegen Ariston’80 VR1 op het programma. In verband met coronagevallen bij de tegenpartij was de wedstrijd namelijk verplaatst. Op een hobbelig grasveld op het sportcomplex van DVV Delft werd om 20.00 uur afgetrapt.

Al gauw werd duidelijk dat het slechte veld een factor was om rekening mee te houden. Het bevatte namelijk veel polletjes, waardoor de bal snel omhoog stuiterde, met name in het zestienmeter gebied van onze keepster Daniëlle. Gelukkig begonnen de dames van Jodan Boys scherp en werd het eerste doelpunt gemaakt in de tiende minuut. Na een aanval over de rechterkant wist Carolien de bal voor te geven, die door Ghizlan knap werd binnenschoten, 0-1. Helaas volgde niet veel later een moment van gebrek aan scherpte en wist de ploeg uit Delft via een combinatie het net te vinden. Na 17 minuten spelen was de stand 1-1.

Ariston’80 verdedigde compact waardoor het voor Jodan Boys lastig was om het middenveld met combinatievoetbal te bereiken. De sleutel lag dan ook aan de zijkanten en in de ruimte achter de laatste linie van de ploeg uit Delft. Jodan Boys probeerde door middel van lange ballen kansen te creëren. Zo schoten Dekker en Rebekka enkele ballen van achteruit naar afwisselend Sophie, Carolien en Renate, maar jammer genoeg kwamen deze vaak net niet aan of zat er een tegenstander tussen. In de 25e minuut was het gelukkig wel raak. Door de as van het veld vond een mooie één-twee plaats tussen Renate en Hannelot. Renate verzorgde een mooie steekbal op Hannelot, die rustig bleef en de bal langs de keepster schoot, 1-2!

Hierna werd Jodan Boys nog enkele keren gevaarlijk, uit corners en via uitbraken aan zowel de linker- als rechterkant, maar ontbrak het aan scherpte in de eindfase. Voor rust werd de stand dan toch verder uitgebreid en dit keer was het Renate die wist te scoren. In de kluts viel de bal ineens voor haar voeten, waarna ze de bal naar haar rechterbeen kapte en hard binnenschoot, 1-3. De ploeg uit Gouda ging met een gerust hart de kleedkamer in voor een kwartiertje rust.

In de bespreking werd aangegeven om de scherpte van de eerste helft vast te houden, om de score op die manier nog meer uit te breiden. Daarnaast werd geadviseerd om geduldig te blijven en niet continu de lange bal te zoeken. Jeroen gaf aan dat afwisseling belangrijk was.

De tweede helft begon Jodan Boys scherp, waardoor na vier minuten de bal alweer in het net van Ariston’80 lag. De bal werd door Sophie aan Carolien meegeven, die hem vervolgens mooi met haar linker voet langs de keeper in het doel schoot, 1-4! De minuten hierna verdedigde Jodan Boys goed. Op wat afstand-schoten na, die ruim naast gingen, had Daniëlle niet veel te doen. De vrouwen uit Gouda maakten de dienst uit. Enkele mogelijkheden, met name door snel combinatievoetbal naar voren toe, werden gecreëerd, maar de score werd nog niet verder uitgebreid.

Voor de laatste 25 minuten werd Hannelot gewisseld voor Bajema, en al snel daarna kwam Demi erin voor Dekker en Isabella voor Romy, waardoor er drie nieuwe sterke krachten in het veld stonden. Ariston’80 kreeg geen kansen meer in het laatste kwart van de wedstrijd en ze leken het ook wel te hebben opgegeven. Jodan Boys bleef aanvallen, op zoek naar het volgende doelpunt. In de 80e minuut werd de bal vanaf de rechterkant door Sterre voorgegeven richting Sophie. Bajema kon net bukken, waardoor de bal bij Sophie terecht kwam die hem vanaf de linkerkant mee kon geven aan Dorien, waarna zij hem er mooi inschoot, 1-5! Dit was de eindstand, Jodan Boys kon met drie punten op zak terug naar Gouda.

Al met al een prachtige doordeweekse overwinning! Komende zaterdag 9 april staat alweer de volgende competitiewedstrijd tegen Die Haghe in Den Haag op het programma. Er wordt dan al om 11:00 afgetrapt. Ook deze wedstrijd moet weer gewonnen worden. Forza Jodan Boys!