In Nieuws, Nieuws VR 1, Nieuws Vrouwen

Op zaterdag 2 april stond een belangrijke competitiewedstrijd op het programma. IFC VR1, die de laatste weken goed in vorm zijn, kwam op bezoek.

De vrouwen van Jodan Boys begonnen de wedstrijd niet scherp genoeg, wat resulteerde in een snelle 0-1 achterstand. Door een te korte terugspeelbal vanuit de verdediging, kon een speelster van IFC de bal onderscheppen waardoor zij 1 op 1 met Daniëlle kwam te staan.

Ondanks het slordige spel kregen de dames van Jodan Boys steeds meer grip op de wedstrijd en werden er goede kansen gecreëerd. Zo waren er meerdere kopkansen die net over het doel heen gingen en was er nog een goede voorzet van Sophie die net iets te scherp was voor Romy. Vlak voor rust sloeg Jodan Boys dan eindelijk toe. In de 37e minuut nam Sophie plaats achter de bal om een vrije trap te nemen, deze belandde in één keer achter de keepster van IFC, 1-1.

Een paar minuten later kwam Carolien vanaf de rechterkant naar binnen en kon zo een mooie steekpass geven op Romy, die vanaf de linkerkant kwam. Romy bedacht zich geen seconde en maakte de kans af door in één keer in de verre hoek te schieten: 2-1.

In de rust werd de boel door de trainers op scherp gezet. Het tempo moest hoger en de duels moesten feller. Het op scherp zetten van het team resulteerde in een goede tweede helft. Binnen 10 minuten lagen er viel ballen in het net van IFC.

Vanaf de linkerkant kwam Romy langs een verdedigster van IFC waarna zij een goede voorzet kon geven in het zestienmetergebied. Carolien kreeg de bal aan haar voet en kon de 3-1 scoren. Niet veel later was het weer Carolien die trefzeker was. Na een goede doorbraak van Dorien kon de voorzet gegeven worden op Carolien. 4-1.

Twee minuten later was het Sophie die haar tweede goal van de wedstrijd maakte. Na een voorzet vanaf de rechterkant kon Sophie de bal achter de keepster van IFC krijgen: 5-1. IFC kwam steeds minder aan voetballen toe door het verhoogde tempo.

In de 55e minuut was het Famke die de bal af kon geven aan Romy waarna zij de bal knap binnenschoot en de stand 6-1 werd. Ook voor haar de tweede goal van deze wedstrijd!

Kort na het doelpunt werd er een wissel gedaan bij de Goudse ploeg. Famke werd gewisseld en Isabella kwam in het veld. Isabella was meteen belangrijk door bij haar tweede balcontact de bal op haar voet te nemen en te scoren: 7-1. Later in de tweede helft kwam Demi het veld in voor Romy en werd Sterre gewisseld voor Elise.

Volgende week staan er twee wedstrijden op de planning. Op dinsdag 5 april wordt de wedstrijd tegen Ariston’80 VR1 ingehaald op Sportpark Kerkpolder. Zaterdag 9 april staat de uitwedstrijd tegen Die Haghe op het programma. Jodan Boys zal er alles aan doen om deze wedstrijden te gaan winnen.