In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft zaterdag de kater van de afgelopen weken weggespoeld. Na vijf wedstrijden zonder winst en met slecht één doelpunt voor konden de mensen aan de sportlaan zaterdag eindelijk weer juichen. In eigen huis boekte Jodan Boys een dik verdiende 3-0 overwinning op directe concurrent Scherpenzeel. Daarnaast maakte JO19-1 speler Milan Harteloh zijn basisdebuut en mocht zijn teamgenoot Vernon Martijn invallen.

Het mag gezegd voorafgaand aan het treffen met  Scherpenzeel zat Jodan Boys niet lekker in ‘de wedstrijd’. De ploeg van van Steensel kampte met veel blessures, verloor vorige week verdiend in Alphen aan de Rijn van ARC. Nu kwam Scherpenzeel op bezoek, die midweeks nog een goede overwinning op Zwaluwen boekte. Gelukkig konden een aantal spelers weer in de basis starten. Hamdani, Lazic, el Kandoussi en de Vries begonnen weer aan de aftrap, net als junior Milan Harteloh. De rechtsbenige middenvelder maakte zijn basisdebuut.

Inzakken

Scherpenzeel, die ook een aantal bepalende spelers miste, koos ervoor om in te zakken en Jodan Boys aan de bal te laten. Deze tactiek zorgde ervoor dat Jodan Boys een optisch veldoverwicht had. In de omschakeling bleken de blauw witten levensgevaarlijk. Na een klein kwartier kwam Scherpenzeel voor het eerst voor het doel en het was direct billen knijpen. De inzet verdween van dichtbij enkele centimeters naast het doel van de Timmers. Niet veel later kwam Jodan Boys weer goed weg. In een duel leek Roald Heerkens zijn directe tegenstander onreglementair in de zestienmeter neer te leggen. Bij Jodan Boys hield iedereen de adem in, maar de goed leidende arbiter R. Brinkman wuifde het weg, geen penalty.

Beide palen

Terwijl Jodan Boys nog steeds veelvuldig balbezit had bleef Scherpenzeel uitermate gevaarlijk. Na vijfentwintig minuten leek Scherpenzeel dan echt op 0-1 te komen. Maar een inzet ging via beide palen uit het doel. Wat kwam Jodan Boys daar goed weg.

Daar is den Horder

De wedstrijd kabbelde richting het einde van de eerste helft en Jodan Boys had nog geen noemenswaardige kans gehad tegen het verdedigende Scherpenzeel. Drie minuten voor de rust speelde Jodan Boys er voor het eerst goed door heen en dit leverde  gelijk een doelpunt op. De immer hard werkende den Horder werd in de zestienmeter vrijgespeeld. Zonder aarzelen draaide hij knap weg van zijn tegenstander en schoot de bal snoeihard en onhoudbaar achter de doelman van Scherpenzeel. Wat een lekker moment. Na een periode van droogte scoorde Jodan Boys weer en nog lekkerder, het betekende een voorsprong. De goal was ook het teken voor Roald Heerkens om het veld te verlaten. De aanvoerder voelde zich niet goed en werd vervangen door Michel Verkaik.

Prachtige tweede helft. 

Jodan Boys kwam goed uit de kleedkamer. Waar Scherpenzeel in de eerste helft nog gevaarlijk was in de omschakeling, was dit in de tweede helft niet het geval. Jodan Boys had de bal en zocht naar goede aanvallen. Na ruim tien minuten was de Vries dichtbij de 2-0 alleen ging zijn vrije trap via de lat en een speler naast. Na ruim een kwartier spelen de mooiste aanval van de wedstrijd. Vlatko Lazic (wat was het weer heerlijk dat hij erbij was), zette samen met Bellahcen een aanval op. Net buiten de zestienmeter speelde Vlatko zichzelf vrij en schoot verwoestend in de kruising. Werkelijk waar een beauty. Jodan Boys kwam  volkomen verdiend op 2-0. Ruim vijf minuten later konden de Goudse supporters weer juichen. Een slechte terugspeelbal werd goed ingeschat door Bradley el Idrissi. Bij de tweede paal mocht hij de derde goal binnen glijden.

Jonge gasten

Leen van Steensel gunde een aantal jonge gasten speeltijd. Vernon Martijn, Fahim Musaui en Kujtim Amedi maakte hun opwachting. Wat heerlijk om te zien dat jongens uit de eigen jeugd ook dit seizoen weer veel kansen krijgen om zich in het vlaggenschip te laten zien. Vernon Martijn had bijna een droomdebuut met een doelpunt. De Scherpenzeels doelman wilde echter niet meewerken. De zege was helemaal veilig toen Scherpenzeel ook nog een penalty hoog overschoot. Na vijfennegentig minuten voetbal blies de scheidsrechter voor het laatst en ging er een hard gejuich op aan de sportlaan.

De debutanten, Vernon en Milan, weten zich gesteund door het Goudse publiek.

Karakter

Jodan Boys won zoals de Goudse spreuk al zegt PER ASPERA AD ASTRA door de moeilijkheden naar de sterren. Het is makkelijk om na een aantal teleurstellende wedstrijden met het hoofd naar beneden te zitten en elkaar verwijten te maken. Jodan Boys liet zaterdag zien over karakter te beschikken. Tegen een ploeg die gemiddeld meer dan 2 1/2 keer per wedstrijd scoort de nul houden en daarnaast zelf drie keer scoren, dat is karakter.

Goaltune

In de voorbeschouwing vroegen we het ons af. Kan Wim van den Brink eindelijk de goaltune weer in starten zaterdag? Na afloop kunnen we ruimhartig zeggen JA. Maar liefst drie keer. Mannen bedankt voor deze heerlijke zaterdag. In de zon hebben we genoten van jullie spel, inzet en de punten. Op naar volgende week, op naar FC Rijnvogels.

FORZA Jodan Boys

Opstelling Jodan Boys: Timmers, Lazic (’77 Amedi), Rietveld, Heerkens (’42 Verkaik), Hamdani, de Vries, Harteloh, Bellahcen, den Horder, el Kandoussi (’70 Vernon Martijn), el Idrissi (’77 Musaui)