In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Komend weekend nemen we het op tegen Scherpenzeel. Een primeur nog niet eerder mochten we de ploeg van Jürgen Schefczyk, Scherpenzeel,  verwelkomen. Van harte welkom. De uitwedstrijd  in oktober was  een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft had Scherpenzeel het beste van het spel en kwam het op een 1-0 voorsprong. Na de rust herpakte Jodan Boys zich en wisten de Gouwenaars in een kort tijdsbestek op voorsprong te komen. De ploeg van van Steensel verzuimde de voorsprong uit te breiden, waardoor het tot het einde toe spannend bleef. Uiteindelijk ging Jodan Boys er met de winst vandoor. Zaterdag liggen de kaarten anders. In oktober stonden beide ploegen nog stevig in de middenmoot op dit moment trachten Jodan Boys en Scherpenzeel juist weer bij de middenmoot aan te sluiten.

Scoren makkelijk

Net als Jodan Boys zit Scherpenzeel de laatste weken in de hoek waar de klappen vallen. Scherpenzeel kwam nog wel goed uit de winterstop en boekte twee ruime overwinningen. Daarna volgden  drie wedstrijden zonder  punten. Afgelopen dinsdag boekte de Scherpenzeel een belangrijke maar ook knappe zege op Zwaluwen. Op een doordeweekse dag naar Vlaardingen is best een reis zullen we maar zeggen. Scherpenzeel trok aan het langste eind en ging met drie punten weer naar huis. Een mooie 2-3 overwinning aan de Zwaluwenlaan.  Wat opvalt aan de Scherpenzeels formatie, ze scoren gemakkelijk, maar krijgen ook best wat doelpunten tegen. Op basis van doelpunten voor zou Scherpenzeel vijfde staan.

Hechte defensie

Bij Jodan Boys is dat juist andersom. De Goudse formatie scoort lastig, maar krijgt niet heel veel tegen. Jodan Boys heeft slecht vier clubs boven zich met minder doelpunten tegen. Al kreeg de ploeg zaterdag nog wel twee treffers om de oren. Er waren gelukkig verzachtende omstandigheden. Het leek in Alphen aan de Rijn wel een aflevering van Medisch Centrum West er stonden meer geblesseerde spelers langs de lijn dan op het veld. Laten we hopen dat de ziekenboeg voor zaterdag weer wat verder leegstroomt.

Achter onze boys

Voor Jodan Boys is het zaterdag van belang het net weer te vinden. De afgelopen thuiswedstrijden hebben we de goaltune niet al te vaak kunnen horen. Laten we hopen dat Wim van den  Brink de tune zaterdag vaak kan in starten. Moedig onze mannen aan, ze hebben uw steun nog meer nodig dan anders. Laten we er met elkaar een mooie middag van maken. Dan zien we om zaterdag om 16.30 uur wel hoe vaak Wim in actie heeft moeten komen. De wedstrijd staat onder leiding van de heer R. Brinkman

FORZA Jodan Boys