In Nieuws, Nieuws VR 1, Nieuws Vrouwen

Op zaterdag 19 maart stond een belangrijke competitiewedstrijd op het programma. Om op titelkoers te blijven, moesten de dames van Jodan Boys 3 punten pakken tegen de nummer 4 van de competitie, Zuidland.

Om 15.45 uur werd er afgetrapt door Zuidland. De vrouwen van Jodan Boys begonnen niet scherp aan de wedstrijd en binnen de minuut lag de bal in het netje bij de keepster Danielle, 0-1. Een vroege achterstand dus en genoeg reden om een tandje bij te zetten. Na tien minuten kreeg de ploeg uit Gouda meer grip op de wedstrijd en creëerde het kansen. Na een lange bal van Dorien wist Renate de bal knap met haar hoofd mee te nemen en rende zo de 16 meter in. Helaas prikte zij haar bal net langs de verkeerde kant van de paal. Niet veel later was het Carolien die met een grote kans recht op de keepster schoot. Na een corner wist Romy de bal opnieuw slim voor te geven waarbij Rebekka bij de tweede paal vrij kwam. Helaas raakte ze de bal niet volledig en kon de keepster van Zuidland redding brengen.

In de 21e minuut was het gelukkig wel raak. Na een corner van Bajema kopte Sophie knap binnen, 1-1. Het bracht opluchting en meer rust in de ploeg. Door het hoge druk zetten op de verdediging van Zuidland, wist Jodan Boys nog meer mogelijkheden te creëeren. De grootste kans was voor Bajema, op slag van rust. Na een knappe individuele actie van Carolien aan de rechterkant wist zij de bal mooi voor te geven, pal op het hoofd van Bajema. Helaas kopte zij net naast.

In de rust werd er aangegeven dat we de scherpte vast moesten houden en niet te gehaast wilden voetballen. De kansen creërden we en het vertrouwen was er dat het doelpunt ook nog ging vallen.

De tweede helft begon met dezelfde elf als in de eerste helft. Jodan Boys creërde meerdere 1 op 1 kansen voor Carolien, maar jammer genoeg werden deze allemaal gemist. Ook Sterre wist met een schot de keepster niet te passeren en ook Renate kwam net niet tot scoren, na een individuele actie in de 16 meter. Ze werd overduidelijk neergehaald, maar de scheidsrechter wilde geen penalty geven.

De meiden van Jodan Boys zwakte naarmate de tweede helft iets af en Zuidland kwam wat vaker aan de bal. De verdediging met Sterre, Dekker, Rebekka en Romy moest aan de bak. Daniëlle heeft in die fase belangrijke reddingen gebracht. Zo stopte zij de spits van Zuidland af en keek een kopbal net naast.

Voor het laatste kwart van de wedstrijd werd Bajema gewisseld en kwam Famke de ploeg versterken. Na 80 minuten voetballen kwam toch eindelijk dat verlossende doelpunt voor de ploeg van Jeroen. Na een mooie lange bal van Renate werd Carolien opnieuw 1 op 1 voor de keepster gezet, dit keer met succes. Zij schoot de bal laag langs de keepster in de rechterhoek. 2-1, met veel ontlading van de thuisploeg, zowel in het veld als op de bank.

Ook Romy werd in de laatste 10 minuten gewisseld, voor haar kwam Demi in het veld. Uiteindelijk wisten de dames van Jodan Boys de overwinning over de streep te trekken. Belangrijke 3 punten werden binnengehaald. Na de wedstrijd bleek dat de directe concurrent, de nummer 2 van de competitie, Sleeuwijk, punten had laten liggen door een gelijkspel. Hierdoor lopen de dames 2 punten uit en staan nu met 6 punten los bovenaan. Al met al een prachtig weekend voor de dames uit Gouda!

Volgende week staat de competitiewedstrijd tegen Ariston’80 in Delft op het programma. Er wordt dan afgetrapt om 14.30 uur. Hopelijk kunnen de vrouwen van Jodan Boys de overwinningsreeks dan voortzetten. Tot ziens!