Jodan Boys heeft niet voor een stuntje kunnen zorgen in Alphen aan de Rijn. Tegen ARC kwam Jodan Boys kracht en vernuft tekort om aanspraak te kunnen maken op punten. Op sportpark Zegersloot stond het bij rust 2-0, wat tevens ook de einduitslag was.

De medische staf van Jodan Boys draaide afgelopen week overuren. Naast Lazic en el Kandoussi vielen Dielhof en de Vries van de week uit op de training. Hamdani stond tegen ARC langs de lijn vanwege een schorsing.  Dit betekende dat Jodan Boys  vijf basiskrachten miste op sportpark Zegersloot. ‘Een goed moment voor de jonge jongens om minuten te maken,’ zei trainer Leen van Steensel.  Stan Griffioen maakte zijn basisdebuut, daarnaast begon Joey Vergunst op rechtsback.

Joey en Stan speelden beiden in de basis zaterdag. In het team van Jodan Boys maakte tien jongens minuten die in de jeugd van Jodan Boys hebben gespeeld.

Achteruit

De speelwijze van Jodan Boys werd direct na de aftrap duidelijk. Jodan Boys zakte in en liet ARC de bal. Met de gedachte de linies klein te houden, werd geprobeerd het Alphense gevaar onschadelijk te maken. Die tactiek kon bijna na één minuut de prullenbak in. Kaabouni begon aan zijn allereerste rush van de wedstrijd en uit deze eerste de best aanval werd het direct gevaarlijk voor de goal van Timmers. Rietveld kon de bal ternauwernood over de goal werken. De corner die volgde werd goed ingekopt, Timmers redde goed. Het was niet sprankelend wat Jodan Boys liet zien, maar de Gouwenaren kwamen het eerste half uur goed door. Ondanks een paar grote kansen voor ARC. Kaabouni had het regelmatig op zijn heupen.

Weggeven

Na ruim een half uur kwam ARC dan toch op 1-0. Rietveld verwerkte een diepe bal niet goed, in plaats van de bal weg te werken ging hij er vanuit dat Timmers zou komen. Miscommunicatie tussen Dirk  en Victor zorgde ervoor dat Arjan Ouwendijk de bal makkelijk kon afpakken en koelbloedig af kon ronden. Dit was niet nodig geweest. Jodan Boys had nog geen schot op het Alphense doel weten te krijgen en nu moest het een achterstand zien om te draaien. Na ruim veertig minuten werd Jodan Boys voor het eerst echt gevaarlijk en moest doelman Balk handelend optreden. Akanioui werd aan de linkerkant weggestuurd en drong de zestienmeter binnen. Van dichtbij schoot Adil op de benen van de goalie van ARC. Twee minuten later ging het weer mis voor Jodan Boys. Een niet heel gevaarlijk schot van opnieuw Arjan Ouwendijk leek een makkelijke prooi voor Timmers. Helaas stuiterde de bal tegen de touwen en werd de marge kort voor rust twee doelpunten in het voordeel van ARC.

Niet laten lopen

Na de rust bleven Rietveld en Griffioen achter in de kleedkamer. Zij werden vervangen door Harteloh en Amedi. Jodan Boys had in de tweede helft iets meer grip op de wedstrijd. Het kroop uit de schulp zonder echt gevaarlijk te worden. Tien minuten na rust hield iedereen op en langs het veld de adem in. Bram van der Wolf en Adil Akanioui kwamen hard met de hoofden tegen elkaar. De laatste bleef een tijd lang liggen op het veld. Een slaak van opluchting ging door het publiek toen Akanioui op eigen kracht naar de dug out kon lopen. Hij werd wel vervangen door Amin Rehmi. In het vervolg van de tweede helft gebeurde er niet bijzonder veel meer. Jodan Boys streed voor wat het waard was. Het liep de wedstrijd niet lopen, maar kon geen vuist maken tegen ARC. Na de gebruikelijke blessuretijd vond scheidsrechter  Visser het genoeg. ARC verstevigde de tweede plek en kan volgende week de periode binnen pakken in Utrecht tegen DHSC.

Herstel

Jodan Boys wacht volgende week Scherpenzeel in eigen huis. Laten we hopen dat de ziekenboeg wat verder leegstroomt. Trainer van Leen van Steensel gaf aan dat er deze week weer vol gas gegeven gaat worden om de ommekeer voor elkaar te krijgen. Het resultaat van de laatste vijf wedstrijden is natuurlijk teleurstellend, maar we blijven achter onze ploeg staan. Volgende week zijn we  met frisse moed gastheren van Scherpenzeel. Bent u er dan ook weer bij?

Timmers, Vergunst, Rietveld (’46 Amedi), Heerkens, Verkaik, Griffioen (’46 Harteloh), Bellahcen, den Horder, Akanioui( ’54 Rehmi), el Idrissi (’77 Saeijs), van der Wolf

De ontvangst bij ARC was goed. Bakkerij van Dijk sponsorde dit mooie gebak.