Zelden zal een gelijkspel zo lekker hebben aangevoeld als afgelopen zaterdag. Toen Yassire Hamdani in de 42e minuut van het veld werd gestuurd door de scheidsrechter, dacht iedereen daar gaan we weer. Gelukkig stonden onze jongens op en hielden ze het slot op de deur dicht. Met tien man streden ze voor elke meter en voor elke bal. Groot was de blijdschap toen scheidsrechter Dogterom in de 95e minuut voor het einde van de wedstrijd floot. Dit verdiende punt smaakte bijzonder lekker.

Na drie nederlagen op rij wilde Jodan Boys zaterdag in eigen huis een ander gezicht laten zien dan afgelopen week in Capelle aan de IJssel. In de week voorafgaande aan de wedstrijd tegen Smitshoek was het voor de spelers duidelijk. Zo’n nederlaag als tegen Capelle willen we niet weer. Jodan Boys trof in Smitshoek een ploeg in vorm. Uit de laatste drie wedstrijden werden zeven punten gehaald. Onze boys mochten aan de bak.

Aftastend begin

Beide ploegen keken in de beginfase de kat uit de boom. Smitshoek zakte in en Jodan Boys kreeg de bal. Het eerste kwartier verliep zonder echt grote kansen. Na een dik kwartier was het Smitshoek dat het probeerde. Gelukkig kon Victor met een mooie redding zijn doel schoonhouden. Vijf minuten later was het wederom Smitshoek dat op voorsprong moest komen. Van dichtbij schoten de Barendrechters twee keer in Wederom kon Timers redding brengen. Na deze kansen voor Smitshoek was het de beurt aan Jodan Boys. Een mooie diepe bal van Dirk Rietveld zette Adil Akanioui voor keeper Fabrie. Adil kon de bal echter niet controleren waardoor de de doelman de bal kon oprapen. De wedstrijd ging redelijk gelijk op. Verkaik trad nog een keer goed handelend op, maar beide ploegen waren goed aan elkaar gewaagd.

Rode kaart

Drie minuten voor het rustsignaal een belangrijk moment in de wedstrijd. Een speler van Smitshoek kon vanaf de rechterkant opstomen en werd door Yassire Hamdani onreglementair gestuit. De scheidsrechter was resoluut en vond het een doorgebroken speler. Hamdani kon gaan douchen. Wat een domper voor Jodan Boys. Het moest nu verder met tien man.

Wat een strijd en teamgeest

In de rust van het duel werd in de kantine en het sponsorhome behoorlijk gezucht. Dit zou wel eens een verliespartij kunnen worden. Vijfenveertig minuten met tien tegen elf. Maar de mannen van Leen van Steensel stonden op en gaven geen krimp. Bradley el Idrissi ging op de plek van Yassire spelen. Direct na de aftrap was het zelfs Jodan Boys dat via den Horder  Jodan Boys bijna op 1-0 schoot. Zijn bal ging via een verdediger net naast de verkeerde kant van de paal. Nu zakte Jodan Boys in en liet het Smitshoek komen.

Opvangen

Het eerste gevaar kwam na ruim tien minuten. Een goede voorzet van Smitshoek werd centimeters naast het doel van Victor Timmers geschoten. Het beeld van de tweede helft was dat Smitshoek de bal had en Jodan Boys zorgde ervoor dat de nul op het scorebord bleef. Twee minuten voor tijd schoten de Barendrechters nog een keer op de paal. In de blessuretijd had de ingevallen Bram van der Wolf nog de kans om Jodan Boys naar de drie punten te schieten. van der Wolf leek alleen op de doelman Fabrie af te gaan, maar in plaats van op doel te schieten kapte Bram de bal nog een keer terug waardoor een verdediger in kon grijpen.

Billenknijpen

Wat een spanning in de laatste minuten van de wedstrijd. Zouden onze mannen standhouden. Gejuich ging erop toen de scheidsrechter na vijf minuten blessuretijd affloot. Het publiek was trots op de Goudse Jodan boy’s. Hard werken werd beloond. Een punt met een gouden randje.

Volgende week mogen we naar ARC. De ploeg uit Alphen aan de Rijn schiet naar de top van de ranglijst. Met deze strijd en inzet liggen er ook zaterdag weer kansen voor onze jongens tegen ARC. Nu eerst nog even nagenieten van dit mooie punt.

Opstelling Jodan Boys: Timmers, Hamdani, Heerkens, Rietveld, Verkaik, de Vries, Bellahcen, Akanioui (’90 Griffioen), den Horder (’76 van der Wolf, Dielhof (’73 Rehmi), el Idrissi