In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft zaterdag met duidelijke cijfers van Capelle verloren. Tegen de Slotbewoners werd het 3-0. Na veertien minuten keek Jodan Boys al tegen een 2-0 achterstand aan. In de blessuretijd maakte invaller van der Made er nog 3-0 van. Een terechte overwinning voor de ploeg van Ralph Kalkman. Jodan Boys kwam helaas niet in het stuk voor. 

Door absentie van Victor Timmers begon Nick van der Ploeg zaterdag in het doel. De oud doelman van Capelle had zijn rentree waarschijnlijk anders voorgesteld. Nog voordat er een kwartier op de klok stond moest hij de bal al twee keer uit het net halen. De 1-0 viel na vijf minuten. Een corner werd slecht uitverdedigd en in de kluts kwam Capelle op voorsprong. Een heerlijke start voor de ervaren Capellenaren. Jodan Boys leek een minuut later op gelijke hoogte te komen. El Idrissi slalomde knap door de verdediging. Zijn schot ging via de buitenkant van de paal. naast.

Fout

Bij de 2-0 zag de Jodan Boys defensie er niet goed uit. Een diepe bal werd niet goed ingeschat door Dirk Rietveld. Hij dook onder de bal door. Olaf van der Sande kon zo richting het doel van van der Ploeg die te ver zijn doel uit kwam en makkelijk omspeeld werd. De ervaren spits schoot uiterst beheerst de 2-0 binnen. Wat een deceptie voor de Gouwenaars. Capelle zat in een zetel en Jodan Boys kon geen vuist maken op het hobbelige veld. Sander Fischer en Lars Bosscha zorgde er met hun ervaring voor dat Capelle in het verder verloop van de eerste helft niet meer in de problemen kwam.

Wissels

In de tweede helft vervingen Amin Rehmi en Bram van der Wolf Stefan den Horder en Yassire Hamdani. Jodan Boys leek iets beter uit de kleedkamer te komen. Met name Rehmi zorgde aan de zijkant voor af en toe wat gevaar. In de 51e minuut kon Akanioui bijna scoren uit een voorzet van Rehmi. Van Splunter bracht redding voor Capelle. De volgende kans voor Jodan Boys kwam pas tien minuten voor tijd toen van der Wolf hard overkopte na een voorzet van Heerkens. In de blessuretijd besliste Capelle de wedstrijd. Marvin van der Made schoot snoeihard via de paal de 3-0 binnen. Zo verloor Jodan Boys terecht van een sterker en slimmer Capelle

Per aspera ad astra

Na een mooie serie voor de coronastop is Jodan Boys het nu even kwijt. Niet getreurd. We gaan er deze week weer hard tegen aan met elkaar. Volgende week ontvangen we Smitshoek en dan zijn er weer nieuwe kansen. Onze stadspreuk is niet voor niets Per aspera ad astra: via moeilijkheden naar de sterren. De moeilijkheden hebben we nu gehad de afgelopen weken, op naar de sterren.

FORZA Jodan Boys

Nick van der Ploeg, Dirk Rietveld, Roald Heerkens, Michel Verkaik (’72 Quint), Luc Dielhof (’64 Stan Griffioen), Adil Akanioui (’64 Saeijs), Mo Bellahcen, Stefan den Horder (’46 Bram van der Wolf), Yusri el Kandoussi, Bradley el Idrissi, Yassire Hamdani (Amin Rehmi)