In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Hoe groot was het contrast. In kleedkamer 1 was het na de wedstrijd  ijzig stil. In kleedkamer 2 , van de gasten, werd  feestgevierd waar ze in Oeteldonk jaloers op zouden zijn geweest. Verslagen keken  de Jodan Boys spelers voor zich uit. Het zag er allemaal veel belovend uit. Een 1-0 voorsprong kansen op meer. Wie de kansen niet zelf benut….. Vul het zelf maar in. In de dying seconds ging FC ’s -Gravenzande er met de drie punten vandoor. 

Dat voetbal slechts bijzaak is werd afgelopen zaterdag weer duidelijk. Voor de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden om de verbondenheid met het Oekraïense volk te betonen. De televisiebeelden die we dagelijks zien maken ons stil.

Een indrukwekkende minuut stilte.

Start

Jodan Boys miste tegen FC ‘s-Gravenzande Lazic en Verkaik. Hamdani startte weer in de basis.  Luc Dielhof kon  plaats nemen op de bank en Akanioui was niet helemaal fris om te starten. Kevin Quint begon weer op linksback en de negentienjarige Amin Rehmi mocht zijn debuut maken in de hoofdmacht. Jodan Boys begon ondanks wat slordigheidjes in het eerste kwartier best aardig. Jodan Boys had veelal de bal en FC -’s Gravenzande vond het prima het wachtte op kansen in de omschakeling. Ondanks het vele balbezit kreeg FC – ’s Gravenzande de eerste grote kans. Een terugspeelbal van Yassire Hamdani kwam in de voeten bij Westhoff terecht, maar de spits schoot uit een lastige hoek net voorlangs.

Overwicht

Na deze Westlandse kans draaide Jodan Boys echt de duimschroeven aan. Dit resulteerde in de eerste grote kans na een half uur spelen. Yusri el Kandoussi dook vrij op voor doelman Jouvenaar. In kansrijke positie schoot El Kandoussi op de keeper die zijn goal schoon wist te houden. De mogelijkheid voor Jodan Boys om op 1-0 te komen. Drie minuten later was het wel raak. In eerste instantie wist Jouvenaar weer redding te brengen, maar goed doorzetten van El Kandoussi zorgde ervoor dat de bal op het hoofd van den Horder kwam die met een bekeken kopbal Jodan Boys op 1-0 wist te zetten. Een meer dan terechte voorsprong. Jodan Boys ging na de openingsgoal op zoek naar de marge van twee. Rehmi was dichtbij, zijn schot zeilde helaas aan de verkeerde kant van de paal naast het Westlandse doel. Jodan Boys zocht niet veel later met een 1-0 voorsprong de kleedkamer op. Het gevoel dat overheerste bij het publiek was dat een voorsprong erg lekker was, maar dat er weer veel kansen onbenut waren gebleven.

Vreugde bij de 1-0 van den Horder. 

Wissel

In de rust bleek één van de assistenten geblesseerd te zijn. Karel v/d Heuvel was gelukkig bereid om in te springen en scheidsrechter Gommans te assisteren. Jodan Boys begon goed aan het tweede bedrijf. Weer was het Rehmi die bijna een doelpunt achter zijn naam kreeg. In de tweeënvijftigste minuut zocht hij de kruising met een bekeken schot. Jouvenaar moest zich geheel strekken en met een uiterste inspanning wist hij de bal over te tikken. Niet veel later was het Yusri die het met een schot probeerde. Helaas weer tevergeefs.

Gelijkmaker

Een half uur voor het einde van de wedstrijd kwam FC ‘s-Gravenzande er gevaarlijk uit, maar Victor Timmers bleef cool en wist redding te brengen op de inzet. Jodan Boys was gewaarschuwd. Een paar minuten later ging het toch mis. Balverlies op het middenveld leidde de gelijkmaker in. Vanuit het niets kwam FC’ ’s – Gravenzande op gelijke hoogte. In de minuten na de gelijkmaker had Jodan Boys het moeilijk. De Westlanders mochten een aantal corners achter elkaar nemen, waarbij Quint  nog een keer redde met een bal van de lijn. Ruim een kwartier voor tijd kwamen Akanioui en Dielhof in het veld. De dubbele wissel zorgde ervoor dat Jodan Boys weer grip op de wedstrijd kreeg.

Yusri probeert het van dichtbij, maar Jouvenaar bleek een echte sta in de weg afgelopen zaterdag.

Deksel op de neus

Beide invallers gaven Jodan Boys weer een impuls. Akanoui stond bijna aan de basis van de 2-1. Een schitterende combinatie met Yusri zorgde ervoor dat Jodan Boys bijna op 2-1 kwam. De Goudse toeschouwers telden de goal al, alleen plaatste El Kandoussi de bal aan de verkeerde kant van de paal. Toen de wedstrijd richting de blessuretijd ging ging het mis voor Jodan Boys. FC ’s – Gravenzande mocht er combinerend uitkomen. De bal belandde bij Broos die de bal hard achter Timmers schoot 1-2. Diep in blessuretijd schoot dezelfde Broos ook nog de 1-3 binnen.

Gestolen overwinning

In het wedstrijdverslag op de website van FC ’s – Gravenzande wordt gesproken over een gestolen overwinning van de Westlanders. Maar ja wie weet dat over een paar weken nog. Het enige dat telt zijn doelpunten. Jodan Boys heeft nagelaten de wedstrijd over de streep te trekken. FC ’s – Gravenzande bleek zaterdag wel dodelijk effectief te zijn, zonde. Jodan Boys moet nu even pas op de plaats maken.

Op naar de koploper

Maar we gaan niet met het hoofd naar beneden zitten. Want er waren ook genoeg mooie dingen afgelopen zaterdag. Het was heerlijk weer en ondanks de vakantie was het gezellig druk op het sportpark waar de voorjaarszon de regen van de afgelopen weken had verdreven. Met Amin mocht weer een jonge jongen mocht zijn debuut maken. Dielhof weer terug van een blessure. Volgende week nieuwe kansen op sportpark ’t Slot. Het zal een pittige wedstrijd worden, maar Jodan Boys zal zijn huid duur verkopen! Op naar de koploper

FORZA Jodan Boys

Opstelling: Timmers, Hamdani, Rietveld, Heerkens, El Idrissi, de Vries, Rehmi (’73 Akanioui), Bellahcen, den Horder, El Kandoussi, Quint (’73 Dielhof)

Het scorebord liegt nooit, 1-3. Volgende week nieuwe kansen