In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft zaterdag de punten in  lijn met de veertien eerdere wedstrijden in Veen achtergelaten. In Brabant werd het 2-0 voor de thuisclub. In de eerste dertig minuten leek het daar niet op toen dicteerde Jodan Boys de wedstrijd maar vergat het de kansen af te maken. Kort voor rust wist Achille Veen de 1-0 binnen te koppen en in de absolute blessuretijd viel de 2-0. 

Jodan Boys wilde afgelopen zaterdag afrekenen met de slechte statistieken tegen Achilles Veen. Afgaande op de ranglijst zou je kunnen zeggen daar lagen ook wel mogelijkheden. Jodan Boys draait mee in de subtop en Achilles Veen staat op een plaats waar ze jaren niet hebben gestaan. Bij aankomst op de Hanen Weide stond trouwe en sympathieke  Achilles Veen supporter Lars, die zijn ploeg uit en thuis achterna reist,  Jodan Boys al op te wachten en duwde gelijk de cijfers onder onze ogen. ‘Jullie gaan hier toch niet winnen, dat doen jullie nooit.’

Goede start

Jodan Boys startte de wedstrijd zonder Luc Dielhof en Vlatko Lazic. Laats genoemde bleek niet fit genoeg om te starten. Zijn plek werd zeer verdienstelijk ingenomen door Kevin Quint. Die liet zien een uitermate goede stand in te zijn. Jodan Boys begon goed aan de wedstrijd. De ploeg speelde als de laatste competitiewedstrijden. Een stabiele verdediging en een gretig middenveld joegen in samenspel met de aanvallers bij balverlies de tegenstander dermate op dat Jodan Boys de bal in korte tijd weer in het bezit had. In de tiende minuut testte Den Horder voor de eerste maal doelman Jordy Zielschot, die in het verloop van de wedstrijd een  sta in de weg voor Jodan Boys zou blijken.

Kansen onbenut

Jodan Boys hield het initiatief in de eerste vijfendertig minuten, zonder tot heel erg veel grote kansen te komen. Yusri slalomde halverwege de eerste helft schitterend over het middenveld en vuurde een harde pegel op het Veense doel. Met veel moeite wist Zielschot deze bal ook uit zijn doel te ranselen, ten faveure van een corner. Een vrije trap van Akanioui leverde ook het nodige gevaar op, maar zijn inzet ging aan iedereen voorbij. Tien minuten voor de rust leek Jodan Boys op een 0-1 voorsprong te komen. Uit een corner kwam de bal bij Bellahcen voor de voeten. Binnen de zestienmeter haalde hij hard uit, maar de bal kon net voor de lijn worden gekeerd.

Deksel op de neus

Een minuut later kreeg Achilles Veen de grote mogelijkheid om op 1-0 te komen. In een spaarzame Veense aanval verscheen Koenen 1 op 1 met Timmens. De Goudse goalie hoeld het hoof koel en wist te redden. Een corner restte. Uit die hoekschop kwam Achilles Veen op dat moment tegen de verhouding in op 1-0. Jodan Boys verdedigde niet goed bij de corner en de bal kon worden binnengekopt. Een domper voor onze boys. Een paar minuten later de mogelijkheid voor Achilles Veen om de score te verdubbelen na balverlies in de verdediging, maar wederom redde Timmens knap. Jodan Boys speelde goed maar kreeg het deksel op de neus en mocht achteraf blij zijn dat het niet al bij rust 2-0 stond.

Tot de laatste minuut spannend

Na twee minuten in de tweede helft werd den Horder gevaarlijk na een steekbal van el Idrissi. Hij kwam een teenlengte tekort om bij de bal te komen. De volgend aanval wederom bijna doeltreffend. El Kandoussi werd de diepte ingestuurd en kon vanaf de zijkant 1 op 1 met Zielschot. Dit leek de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Yusri mikte echter te hoog en de bal vloog over het doel. Jodan Boys speelde gaandeweg de tweede helft slordiger. Het probeerde aan te zetten, maar in de uitbraak bleef Achilles Veen levensgevaarlijk. De Brabanders verzuimde enkele keren de trekker over te halen, waardoor het tot de laatste seconde een wedstrijd bleef. Zo kreeg Jodan Boys een minuut voor tijd nog een kans op gelijke hoogte te komen door de ingevallen Hamdani. Zijn inzet ging echter maar net voorlangs. In de allerlaatse seconde van de wedstrijd stelde Jay-Jay Meierdes de zege veilig. Na een snelle uitbraak en wat kap en draaiwerk stifte hij de bal over Timmens, 2-0.

Reeks tegen Veen duurt voort

Zo wist Jodan Boys wederom niet te winnen in Veen. Een nederlaag die voorkomen had kunnen worden als Jodan Boys de kansen had benut. Aan de andere kant had Achilles Veen de wedstrijd al eerder kunnen beslissen, het vizier bij de Brabantse voorwaartsen stond net iets scherper dan bij onze aanvallers. Jodan Boys had goede zaken kunnen doen, maar helaas mocht het niet zo zijn.

Nieuwe kansen

Volgende week ontvangen we FC ’s Gravenzande in eigen huis. Dan zijn er weer nieuwe kansen om drie punten te halen.  Tot zaterdag

FORZA Jodan Boys