In Nieuws, Nieuws Jeugd, Nieuws Vrouwen

Gespannen blikken zaterdag 11 december op de gezichten van de dames van Jodan Boys MO17-1, koploper in de eerste klasse. In de voorlaatste wedstrijd van de competitie konden ze de titel veiligstellen, maar dan moest er wel worden gewonnen tegen FC Oudewater MO17-1. Op papier de te kloppen nummer 8, maar in de praktijk een stugge tegenstander.

Dat er iets op het spel stond op veld 1 van het Jodan Boys-complex, was te merken. Het elftal van coaches Jan Willem van Vugt en Marcel de Winter begon weliswaar aanvallend aan de wedstrijd, maar startte de wedstrijd met bibbers in de benen.

Het lukte de jonge ploeg niet om het kenmerkende verzorgde spel met goed opbouwend voetbal op de mat te leggen. En dus volgde een rommelige openingsfase met passes die niet aankwamen en een sporadisch kansje. De eerste serieuze doelpoging was van captain Christie Meijer, maar haar schot vloog rakelings langs de paal.

Halverwege de eerste helft was aanvaller Veerle Steenbergen dichtbij na een steekpass door het midden. De keeper van Oudewater was echter alert en wierp zich tijdig op de bal.

Het was daarna de ploeg uit Oudewater die vanuit een counter aanspraak maakte op de openingstreffer. Jodan Boys-keeper Emily van Vugt zag een poeier van buiten het 16-metergebied gelukkig een metertje overvliegen.

In de 23 ste minuut kon de Jodan Boys-aanhang, die thuis via een livestream de kampioenswedstrijd volgde, dan toch opveren. Linkshalf Robyn Delussu speelde zichzelf met wat handige kapbewegingen vrij voor de keeper om vervolgens beheerst de bal binnen te schuiven in de rechterhoek. 1-0 Jodan Boys!

Na de openingstreffer gooide de thuisploeg de schroom iets van zich af. Het leidde in de eerste helft nog tot een aantal kansen, maar een bevrijdende tweede treffer bleef uit.

En dus wachtte er een spannende tweede helft waarin Oudewater zich nog niet gewonnen gaf. De ploeg van Harold van der Weide creëerde aanvankelijk de meeste mogelijkheden, maar kwam niet tot scoren.

Jodan Boys deed zichzelf daarna te kort door kansen te laten liggen. Aanvaller Emmelyne Verhoeve zag een schot met haar chocoladebeen op de deklat uiteenspatten. Collega-spits Floor Glas schoot minuten later vanuit een corner van Lina Amellouk vol op de paal.

En dus bleef het billenknijpen. Meer nog toen verdediger Thirza de Gier tien minuten voor tijd uitviel vanwege een tik op haar enkel. Na een spannende slotfase klonk het eindsignaal van scheidsrechter Wieman meer dan verlossend. Jodan Boys MO17-1 is kampioen en promoveert naar de hoofdklasse van het amateurvoetbal!