In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Afgelopen week heeft Leen van Steensel in een gesprek met het bestuur te horen gekregen dat zijn aflopende contract niet wordt verlengd. Na vijf mooie seizoenen (2 jaar jong Jodan Boys) komt er een einde aan de samenwerking tussen Jodan Boys en onze hoofdtrainer Leen van Steensel.

Leen van Steensel: Ja ik vind het erg jammer dat ik na dit seizoen wegga. Het kwam voor mij onverwacht Ik had graag nog wat stappen gezet met dit team, want de rek is er nog lang niet uit. Mijn samenwerking met de staf en spelers is goed. Maar de club heeft andere een keuze gemaakt en die respecteer ik.

 

Als je terugkijkt op deze vierenhalf jaar, wat is dan je gevoel?

Ik ben blij dat Jodan Boys mij de kans heeft gegeven, om het over te nemen van Dennis v/d IJssel. Ik had al twee jaar met jong Jodan Boys gewerkt en nu kon ik aan de slag met het eerste team. Ik heb veel geleerd in de periode dat ik hoofdtrainer ben. Het eerste jaar was een moeilijk jaar. Ik heb in dat jaar  keuzes gemaakt, waar ik nog steeds achter sta, maar die ik nu achteraf bezien anders had gedaan. Ik heb mij dus echt kunnen ontwikkelen in de afgelopen jaren. Het trainerschap is ook een ervarings vak.

 

Kun je zeggen dat Jodan Boys nu voetbalt op de manier die jij graag wilt?

Jazeker, het komt dit seizoen allemaal mooi bij elkaar. Ik wil graag dat mijn ploegen met veel energie spelen en met druk naar voren. Daarnaast speel je voetbal om plezier te maken. Ik geloof dat deze aspecten nu zeker zichtbaar zijn als je bij Jodan Boys 1 gaat kijken. Ik ben er best trots op dat er veel jongens in het elftal staan met een Jodan Boys opleiding. Meestal zitten er op zaterdag tien eigen jongens bij de selectie. Dat kunnen niet veel hoofdklassers zeggen. Daarnaast heb ik met Erik van Zoest een jonge assistent-trainer aan mijn zijde. Ik vond het heel leuk om hem te begeleiden bij zijn trainersopleiding en hem stappen te zien maken. We vormen een goed koppel.

Wat waren waren voor jou de hoogtepunten in de afgelopen jaren.

Het eerste hoogtepunt was met Jong Jodan Boys. Na een moeizame periode moest het team nacompetitie spelen voor lijfsbehoud in de reserve hoofdklasse. We wonnen vier zware wedstrijden en wisten ons uiteindelijk te handhaven. Daarnaast kijk ik goed terug op de KNVB bekerwedstrijd tegen Hoogland. Ik maakte mijn debuut als hoofdtrainer en wij wonnen met 1-3 van een derdedivisionist. De eerste wedstrijd van dat seizoen wonnen we thuis voor de competitie met 2-0 van SC Feyenoord. We speelden echt goed. In mijn tweede seizoen speelden we in eigen huis tegen ARC, misschien wel één van onze beste wedstrijden. We wonnen met 5-0. Alles lukte die middag. Jammer dat corona ervoor zorgde dat we het seizoen niet konden afmaken. Dit seizoen was de overwinning bij Zwaluwen een absoluut hoogtepunt. De Vlaardingers waren ongeslagen koploper en wij wonnen daar met 0-3. Schitterend.

Zwaluwen uit 0-3 winst. Eén van de hoogtepunten van Leen

Leen hoe ziet jij de toekomst als trainer voor je?

Allereerst hoop ik dat we in januari weer kunnen gaan voetballen en dat we het seizoen goed afmaken. We staan er heel goed voor en wie weet kan ik afscheid nemen met een prijs. Daarnaast hoop ik dat er een mooie club komt voor volgend seizoen. Het liefst sta ik volgend seizoen weer op het veld. Ik kan mij ook gaan verhuren aan clubs om mee te lopen met trainers en hen te ondersteunen. Mocht dit allemaal niet gebeuren dan kan ik meer tijd aan mijn gezin gaan besteden, want het zijn drukke jaren met Sparta en Jodan Boys. We gaan het zien. Als er niets op mijn pad komt sta ik volgend seizoen langs de lijn om  Jodan Boys 1 te supporteren en dat meen ik.

Wat een mooie woorden van Leen van Steensel. Dank Leen. We gaan er met elkaar nog een mooie tweede seizoenshelft van maken. Er is nog veel om voor te spelen!

 

FORZA Jodan Boys