Zaterdag 27 november speelden de vrouwen van Jodan Boys een belangrijke wedstrijd in Sleeuwijk. Waar de vrouwen het op mochten nemen tegen de nummer 2 van de competitie, Sleeuwijk.

Iets later dan drie uur werd er na enige vertraging afgetrapt door Sleeuwijk. De vrouwen van Jodan Boys begonnen niet scherp aan de wedstrijd, het was dan ook Sleeuwijk dat het spel creëerde.

Na veel duels en veel positiespel over en weer lukte het beiden ploegen niet om tot kansen te komen. Het was wel Jodan Boys dat voor het eerst gevaarlijk werd uit een corner, helaas werd deze goed weggewerkt door Sleeuwijk en bleef de stand 0-0.

Het spel was slordig op deze regenachtige middag in Sleeuwijk. In deze fase van de wedstrijd is het Jodan Boys dat veel fouten maakt. Sleeuwijk dringt aan en Danielle kan enkele keren goed redding brengen. In de 32ste minuut is het dan toch raak en is het Sleeuwijk dat de 1-0 maakt. Het eerste tegendoelpunt van ons vrouwen 1.

Na de goal wordt Jodan Boys toch wakker, langzaam begint het op het spel te lijken dat ze het liefst spelen. De bal gaat rap rond en de aanval wordt gezocht. Na een combinatie van Dorien en Renate is het Renate die afwerkt. Ze plaats de bal keurig achter de keeper, kansloos tegen deze inzet.

Na nog wat kleine kansjes over en weer fluit de scheidsrechter af voor de rust. Hierin geeft Jeroen aan dat het niet scherp was, dat de duels gewonnen moesten worden als we hier wilden winnen. Dit was dan ook de insteek voor de tweede helft.

De tweede helft is begonnen, waar Demi plaatsmaakt voor Lisanne. Ook na rust oogt het spel onrustig. Beiden ploegen kwamen niet echt tot kansen en het spel moest gemaakt worden door het middenveld.

Het was erg lastig om door de Sleeuwijkse verdediging heen te komen, er lag weinig ruimte en er was weinig beweging waardoor er wel balbezit was, maar de dames niet tot kansen konden komen.

In de 87ste minuut ontstaat er een vreemde situatie rond ons eigen zestienmetergebied. Elise is in een duel met haar directe tegenstander, waarin de benen van beiden speelsters in de knoop raakten. De scheidsrechter vond dit een overtreding in het nadeel van Jodan Boys en gaf de vrije trap aan Sleeuwijk.

De vrije trap wordt weggewerkt en valt rond kop van het zestienmetergebied in ons bezit. Sleeuwijk zit er kort op en verovert de bal. Na een korte aanval van Sleeuwijk wordt de trekker overgehaald in 89ste minuut,  2-1 Sleeuwijk.

Niet veel later fluit de scheidsrechter af en kunnen we concluderen dat Jodan Boys vandaag niet zichzelf was. Een teleurstellende middag, maar we blijven positief. Ondanks dit verlies en de eerste twee tegendoelpunten van dit seizoen staan de dames nog steeds bovenaan. De dames staan nog 4 punten los van de nummer 2.

Uiteraard hopen we volgend weekend te kunnen voetballen tegen ARC. We wachten de uitspraken vanuit de KNVB en het kabinet af.