In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Zaterdag speelde Jodan Boys en DUNO hun wedstrijd onder grijze omstandigheden. Geen publiek, regen en waterkoud. Het was een desolate sfeer op sportpark Oosterwei. Jodan Boys zou, desondanks bij winst goede zaken doen en bij de top van de ranglijst aankunnen sluiten. Helaas kwam het daar niet van. Na een 2-0 voorsprong kwam DUNO in de tweede helft langszij en wist het zelfs nog op voorsprong te komen. Gelukkig wist Adil Akanioui net voor tijd de gelijkmaker binnen te koppen.

Jodan Boys miste afgelopen zaterdag Kevin de Vries. Zijn plek op zes werd ingenomen door de multifunctionele Vlatko Lazic. Michel Verkaik begon de wedstrijd als linksback. DUNO werd na twee minuten voor het eerst gevaarlijk. Maar de lob van de spits van DUNO verdween over de goal van Timmers. Jodan Boys was gewaarschuwd.

Gelijk opgaande strijd

Jodan Boys en DUNO hielden elkaar in de eerste helft in de greep. De wedstrijd speelde zich voornamelijk op het middenveld af. Beide ploegen kwamen niet of nauwelijks voor elkaars doel. Aan de kant van Jodan Boys was het na een half uur dat Den Horder het eerste schot op doel wist te vuren. Daar was ook alles mee gezegd. Vier minuten voor de rust maakte de doelman van DUNO een slippertje waar Lazic bijna van kon profiteren. Zijn inzet werd tot hoekschop verwerkt. De hoekschop werd door Akanioui goed bij de eerste paal neergelegd, waar Heerkens de bal in het dak van het doel wist te koppen. Zonder groots te spelen kwam Jodan Boys kort voor rust op voorsprong.

Wat een scoreverloop

Nadat DUNO scherper aan de tweede helft leek te beginnen, verdubbelde Akanioui vier minuten na de rust de score. Adil kreeg de bal in de zestienmeter aangespeeld en met een schitterende voetbeweging speelde hij zichzelf vrij, waarna hij de bal feilloos binnenschoot. Jodan Boys op rozen zou je zeggen. Nou, niets is minder waar. Zes minuten later profiteerde DUNO van balverlies aan de kant van Jodan Boys. Een snelle counter werd doeltreffend afgerond in de lange hoek. DUNO was weer terug in de wedstrijd. En hoe, want vijf minuten later was het alweer gelijk. DUNO schoot de 2-2 binnen na onoplettendheid in de Goudse defensie. DUNO rook na deze treffer de overwinning. Met regelmaat wist Jodan Boys met hangen en wurgen een treffer te voorkomen. Die treffer viel er toch. Ruim vijf minuten voor tijd kon Bart van Brakel door de verdediging heen slalommen en de2-3 binnen schieten. Wat een domper na een 2-0 voorsprong nu met 2-3 achter.

Veerkracht

Het zou toch niet dacht iedereen. Met zo’n kater de vervroegde winterstop in. Jodan Boys ging vol op de aanval spelen. Bram van der Wolf en Yannick Saeijs kwamen binnen de lijnen. Eerstgenoemde had de kans om de gelijkmaker binnen te trappen. Het schot van Bram miste kracht om de keeper te passeren. Gelukkig was daar twee minuten voor tijd het koppel Bellahcen en Akanioui. Grote Mo gaf de bal punt gaaf voor op Adil, die met een schitterende boog de bal over de keeper in het dak van het doel kopte. Jodan Boys kwam langszij. In de resterende blessuretijd kregen beide ploegen nog mogelijkheden om de volle drie punten te pakken. Maar het bleef uiteindelijk 3-3.