In Nieuws, Nieuws Jeugd, Nieuws VR 1, Nieuws Vrouwen

Op dinsdag 23 november stond voor onze VR1 in Schiedam de wedstrijd tegen Hermes DVS op het programma. Omdat Hermes een 5e klasse team is en er dus een groot verschil zou zijn heeft onze MO17-1 de wedstrijd gespeeld.

Voor de wedstrijd waren er veel gespannen blikken vanuit het MO17 team. Dit was dan ook hun eerste 90 minuten wedstrijd, wat zelfs tegen een volwassen team was. Maar al vrij snel bleek dat er een groot veldoverwicht was voor Jodan Boys.

Het eerste doelpunt viel dan ook al snel; een toegekende penalty na het neerhalen van onze razendsnelle spits Floor. De penalty werd vakkundig ingeschoten door Robyn.

Toen er eenmaal gescoord was nam het zelfvertrouwen bij de meiden steeds meer toe.  Er werd goed positiespel gespeeld en er kwamen steeds meer kansen.

Het 2e doelpunt is gescoord door Robyn vanuit een hoekschop. Emmelyne wist daarna ook 2 keer het net te vinden.

Zo hebben zij een mooie 1e helft neergezet, waarin goed werd samengewerkt, er goed overzicht was en er volledige spelcontrole was.

Na de pauze was de controle nog beter dan in de 1e helft, en is de tegenstander maximaal 5 keer aan de bal geweest op de helft van Jodan Boys. Zo heeft onze keeper Emily slechts 1 keer haar kwaliteit kunnen tonen in het koude mistige Schiedam.

Daarnaast was de 2e helft ook de helft van de gemiste kansen in plaats van doelpunten. Van de 22 schoten op doel is er jammer genoeg maar 1 ingegaan. Maar dit vormde wel de hattrick voor Emmelyne.

Al met al een mooie ervaring voor de meiden van de MO17-1 en met een mooie 0-5 eindstand gingen de meiden met een tevreden gevoel naar huis.