In Nieuws, Nieuws VR 1, Nieuws Vrouwen

Op zaterdag 20 november stond de wedstrijd tegen de nummer 10 van de competitie RKAVV VR1 op het programma. Rond 16.15 werd er afgetrapt op het hoofdveld. RKAVV begon scherp en ging vol de duels aan. Dit leidde echter niet tot uitgespeelde kansen door goed verdedigend werk van het centrale duo Rebekka en Dekker en de backs Linquenda en Sterre die de pogingen via de flanken onschadelijk maakten. In de eerste helft werd door Jodan Boys te snel de lange bal gespeeld, waardoor er niet veel kansen werden gecreëerd. Er lag vooral veel ruimte op de zijkanten bij Ghizlan en Carolien die daar met hun snelheid gebruik van konden maken. De momenten dat het lukte de zijkanten aan het werk te zetten, werd het direct gevaarlijk, waarbij Renate wegdraaide in het midden en een schot kon lossen. Deze bal werd knap gepakt door de keepster. Ook schoot Renate uit de rebound even later nog op de paal via een goede aanval over meerdere schijven.

In de rust werd benadrukt vooral geduldig te blijven en elkaar zorgvuldig aan te blijven spelen. Op die manier zou de eerste goal vanzelf vallen.

In de 56e minuut kreeg Jodan Boys een vrije trap aan de linkerkant. Hannelot leverde een prima voorzet af, die Renate keurig binnen kon tikken voor de goal. Eindelijk die bevrijdende treffer! 2 minuten later weer een vrije trap op vrijwel dezelfde plek. Hannelot staat weer achter de bal en geeft voor. Renate kan net niet koppen, maar de bal valt voor de voeten van Rebekka die niet twijfelt en de bal hard binnen volleert en voor de 2-0 tekent. Daarna bleef Jodan Boys de druk opvoeren en zoeken naar meer doelpunten. Van achteruit werd Sterre weggestuurd over rechts. Zij gaf de bal laag en hard voor. Bij de 2e paal was Demi opgedoken en zij kon de bal vrij inschieten. Ze kreeg alleen haar voet niet goed tegen de bal en schoot hoog over.

Helaas moest Jodan Boys het laatste kwartier met 10 man verder. Echter bracht dat de 3 punten en ‘clean sheet’ geen enkel moment echt in gevaar. Jodan Boys liet zien daar uitstekend mee om te kunnen gaan en gedisciplineerd te kunnen verdedigen met een man minder. Het lukte zelfs nog om een aantal keer gevaarlijk te worden voor de goal van RKAVV. Renate zette een individuele actie in vanaf links naar binnen en schoot prachtig schuin over de keeper raak, 3-0! In de laatste minuten van de wedstrijd had Bajema nog een goede voorzet op Dorien in de zestien, die de bal knap controleerde en uit de lucht op doel schoot. Helaas was het schot te zacht en kon de keepster makkelijk redding brengen.

Vlak daarna floot de leidsman voor het eindsignaal. Weer 3 punten aan het totaal toegevoegd voor Jodan Boys en indrukwekkende cijfers van 37 doelpunten voor en 0 tegen na 7 wedstrijden. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Sleeuwijk VR1 op het programma. Zij hebben na 7 speelrondes de 2e plek in handen met 14 punten. Jodan Boys zal volgende week dus aan de bak moeten om deze prachtige statistieken door te trekken!