Jodan Boys heeft zaterdag een hele mooie overwinning behaalt tegen koploper Zwaluwen. De Vlaardingers stonden tot zaterdag soeverein aan kop met de meeste doelpunten voor en de minste tegengoals en de ploeg had zelfs nog geen wedstrijd verloren. Jodan Boys wist in Vlaardingen driemaal te scoren. De Gouwenaars hielden zelf het doel schoon. Een 0-3 overwinning was het resultaat. Door deze overwinning vindt Jodan Boys aansluiting bij de top van de ranglijst.

Het was voor trainer Leen van Steensel voorafgaand aan de wedstrijd even puzzelen. Akanioui en Rietveld waren niet fit genoeg om in de basiself te starten. Michel Verkaik, op tijd hersteld van een blessure, en Bradley el Idrissi maakten hun opwachting aan de start.

Een steeds hechter collectief weet ook de koploper te verslaan

Furieus van start

Jodan Boys schoot op het heerlijke natuurgras van Zwaluwen goed uit de startblokken. Voor de toeschouwers goed en wel hun plaatsen hadden ingenomen, lag het eerste doelpunt al achter keeper Boy de Jong. El Idrissi ging goed door aan de rechterkant, met enig fortuin bereikte zijn voorzet Yusri el Kandoussi. Yusri aarzelde geen moment en schoot Jodan Boys al vroeg in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong. Na de deze heerlijke vroege goal bleef Jodan Boys goed spelen. De Gouwenaars kregen gaandeweg de eerste helft het middenveld stevig in handen. Jodan Boys jaagde de Vlaardingers goed af en Zwaluwen kwam moeilijk in het spel door het energieke spel Jodan Boys.

El Kandoussi schiet de 0-1 binnen

Cruciale reddingen

Het was bij tijd en wijlen echt genieten aan de Zwaluwenlaan. De Goudse defensie stond als een huis. Hamdani, Heerkens, Verkaik en Lazic zorgden voor veel rust en probeerden als het kon van achteruit te voetballen.  Vijf minuten voor rust leek Jodan Boys op een 0-2 voorsprong te komen. El Idrissi ging weer goed door aan de rechterkant en leverde een piekfijne voorzet af op den Horder. De Goudse spits kopte van dichtbij goed binnen, maar Boy de Jong haalde de bal met een katachtige reflex uit het doel. Ook de rebound wist hij uit zijn goal te houden. Twee minuten later was het Victor Timmers die zich kon onderscheiden. Zwaluwen kreeg een vrije trap recht voor de goal op een kansrijke positie. Ellery Klaris leek de bal over de muur in de kruising te schieten, maar Victor redde de bal werkelijk waar schitterend. Zwevend door de lucht tikte onze jonge doelman de bal via de lat naar de zijkant van het veld. Een cruciale redding want anders was Zwaluwen kort voor rust op gelijke hoogte gekomen. Nu ging Jodan Boys na een meer dan vermakelijke eerste helft met 0-1 rusten.

Heel stijlvol tikt Timmers de bal uit zijn doel.

Opportunistisch

Zwaluwen kwam getergd uit de kleedkamer. Wel vaker dit seizoen hadden zij een achterstand omgebogen in een voorsprong. Met lange ballen probeerde de ploeg van Henk de Zeeuw de snelle aanvallers in stelling te brengen. Jodan Boys moest in het eerste kwartier na rust alle zeilen bij zetten om de voorsprong niet door de vingers te laten glippen. Zwaluwen kreeg een paar grote kansen maar wist er gelukkig geen één te verzilveren. Het werd zelfs nog geholpen door Veiga Lopes, die met al geel op zak de bal in het doel van Jodan Boys wilde slaan. De rappe aanvaller van Zwaluwen kon met twee keer geel naar de kant. Jodan Boys dus met een man meer. Hoewel een man minder bleef Zwaluwen het proberen. Jodan Boys werd een aantal maal gevaarlijk in de omschakeling via Dielhof en den Horder. Twintig minuten voor tijd hield iedereen die Jodan Boys een warm hart toedraagt de adem in. Een glijpartij in het strafschopgebied tussen Timmers, Verkaik en een aanvaller van Zwaluwen kon weleens resulteren in een penalty. De goed leidende arbiter Kraak wuifde het resoluut weg. Een minuut later was het Lazic die in het strafschopgebied van Zwaluwen onderuit werd getikt. Ook hier zag de scheidsrechter geen penalty in.

De Vries speelde weer een ijzersterke wedstrijd op het middenveld

Dan is daar weer Akanioui

Een kwartier voor tijd mocht Akanioui zijn opwachting maken tegen zijn oude ploeg. Onze topscorer werd in één van zijn eerste balcontacten de diepte ingestuurd. Hij liep alleen op de Vlaardingse doelman af, Akanioui bleef uiterst kalm en zette Boy de Jong met een mooie lichaamsschijnbeweging op het verkeerde been. Heel beheerst schoof hij de 0-2 binnen. Twee minuten later was het toch weer Zwaluwen dat gevaarlijk werd. Maar ook deze kans werd om zeep geholpen. Twee minuten voor tijd maakte Yusri el Kandoussi aan alle onzekerheid een einde. Yusri werd goed vrijgespeeld door Heerkens en schoot zijn tweede van de middag binnen. Na een paar minuten blessuretijd konden de handen op elkaar. Jodan Boys boekte een hele mooie verdiende zege in Vlaardingen. Het feest werd uitgebreid gevierd in de kleedkamer.

Ons eigen goudhaantje.

Met de bus

Door deze overwinning houdt Jodan Boys aansluiting met de top van de Hoofdklasse A. Het is mooi om te zien dat Jodan Boys een steeds hechter collectief wordt, dat zelfs van de koploper kan winnen.  Volgende week ontvangen we DHSC in eigen huis. Teammanager Joop Kemeprs heeft wel een bus besteld. Alle uitwedstrijden werden gewonnen. Buschauffeur Albert blijkt de onmisbare schakel te zijn. Aankomende zaterdag  rijden we met de bus een rondje door Oosterwei en Goverwelle alvorens we gaan omkleden. Dat moet helemaal goed gaan komen.

Optelling Jodan Boys: Timmers, Lazic (’78 Quint), Verkaik, Heerkens, Hamdani, de Vries, Dielhof (’87 Rietveld), Bellahcen, den Horder ( ’87 van der Wolf), el Kandoussi, el Idrissi (’75 Akanioui)