Na de heerlijke 8-0 overwinning van vorige week stond deze zaterdag de uitwedstrijd tegen GJS op het programma voor Vrouwen 1. Vroeg vertrokken de dames en staf richting Gorinchem. Na een korte warming up werd er om half 1 afgetrapt en konden we het opnemen tegen GJS.

De dames van Jodan Boys begonnen niet helemaal scherp aan de wedstrijd. Mede door het moeilijke grasveld was het lastig de bal in een hoog tempo rond te spelen. Dit leidde tot veel balverlies en een wat onrustig spel. Na een kwartier spelen, kwamen we iets beter in de wedstrijd. Hierdoor kon Sterre in de 15e minuut opkomen aan de rechterflank en legde ze bal precies op de voet van de goed ingelopen Dorien. Onze aanvoerster volleyde de bal keihard binnen: 0-1!

Hierna volgde een mindere fase van Jodan Boys. GJS bleef relatief compact staan en het was moeilijk hier doorheen te voetballen. Zo nu en dan probeerde GJS op de helft van Jodan Boys tot kansen te komen. Door verdedigend werk en een aantal ingrepen van onze keepster Daniëlle leidde dit niet tot een tegendoelpunt.

Ondanks dat het lastig was om de vrije ruimte te vinden, viel in 38ste minuut toch de 0-2. Carolien legt de bal met een mooie voorzet klaar op het hoofd van Dorien, die opnieuw scoort. Niet lang daarna is het weer raak! In de 43ste minuut wordt Renate door Hannelot weggestoken. Ze komt 1 op 1 op de keeper en na een passeerbeweging kan ze de bal het doel in schieten. Met een voorsprong van 0-3 gaan we de rust in. Trainer Jeroen benadrukte dat het spel simpeler moet en dat de bal sneller rond gespeeld moet worden.

In de tweede helft bleef het lastig om helemaal in ons eigen spel te komen, maar het begon er steeds meer op te lijken. Dit leidde tot meerdere grote, maar onbenutte kansen. Zo belandde een goed schot van Ghizlan helaas op de lat in de 65ste minuut. Ook een schot van Carolien belandde in de handen van de keeper.

In 70ste minuut werd Ghizlan gewisseld voor Elise. Niet kort daarna kwamen Demi en Marije, ook meegekomen van de MO-19, het veld in voor Noa en Dekker.

In de slotfase werden er nog een aantal kansen gecreëerd door de dames van Jodan Boys. In de 86ste minuut kan Renate de 0-4 knap binnenschieten uit een rommelige situatie. Zo wordt de voorsprong toch nog uitgebreid!

GJS kwam er vlak voor het eindsignaal nog een keer gevaarlijk doorheen. Door goed keeperswerk van Daniëlle konden de dames van Jodan Boys voor de 6e keer op rij met een clean sheet naar huis. Na een betere maar moeizame tweede helft eindigt de wedstrijd in 0-4. De overwinning is weer binnen en de 3 punten kunnen mee naar Gouda.

Volgende week staat om 12:00 uur thuis een oefenwedstrijd tegen eerste klasser RVVH op het programma. Op 20 november wordt de competitie hervat en spelen de dames van Jodan Boys om 16:00 uur thuis tegen RKAVV. Tot dan!