In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft zaterdag met 1-2 van SC Feyenoord verloren. SC Feyenoord kwam na een kwartier spelen op een   0-1 voorsprong. Jodan Boys kreeg veel kansen op de gelijkmaker alleen wisten de Gouwenaars de trekker niet doeltreffend over te halen in de eerste helft. In de tweede helft kwam Jodan Boys via Akanioui langszij. Helaas scoorde SC Feyenooord ruim tien minuten voor tijd de winnende treffer. 

Na twee winstpartijen in uitwedstrijden tegen Scherpenzeel en Poortugaal wilde Jodan Boys zaterdag voor eigen publiek de drie punten binnen halen.  Winnen aan de sportlaan lukte dit seizoen opmerkelijk genoeg slechts eenmaal. Alle uitwedstrijden werden gewonnen. Het zou geen makkelijke opgave worden, want SC Feyenoord herbergt veel kwaliteit in de selectie.

Kansen te over

Jodan Boys en SC Feyenoord begonnen beiden afwachtend  aan de wedstrijd. SC Feyenoord met veel ervaring in de ploeg, wist echter na een kwartier de openingstreffer Bentaleb kreeg de bal op het middenveld, hij omspeelde een man en liet Timmers met een schot via de paal kansloos. Niet de start van de wedstrijd die Jodan Boys had gehoopt. Na deze treffer kroop Jodan Boys uit zijn schulp en pinde het SC Feyenoord vast op eigen helft. Jodan Boys kreeg kansen via den Horder, Akanioui en Dielhof maar of de keeper, de paal en buitenspel stonden in de weg.  Jodan Boys ging met een 0-1 achterstand rusten.

Aansluitingstreffer

In de tweede helft haalde Jodan Boys niet meer zo vaak het niveau als in de eerste helft. Desondanks wisten de Gouwenaars in de 64e minuut wel de gelijkmaker op het bord te schieten. De net ingevallen Bradley el Idrissi versnelde over de rechterkant en wist met een piekfijne voorzet Akanioui te bereiken, die niet aarzelde en de 1-1 binnen knalde. Een terechte gelijkmaker. Jodan Boys ging op zoek naar de verlossende 2-1.

Deksel op de neus

Helaas viel de winnende treffer niet aan de kant van Jodan Boys. Dertien minuten voor tijd kon rechtsback Samet Dag doorkomen en zijn voorzet bereikte Rowendley Martijn die bij de tweede paal de 2-1 binnen wist e schieten. Wat zonde voor Jodan Boys zo hard gestreden voor de gelijkmaker en dan toch nog een tegengoal om de oren krijgen. In het restant van de wedstrijd wisselde Leen van Steensel nog drie keer om de gelijkmaker te forseren. O19 junior Milan Harteloh mocht zijn debuut maken en Michel Verkaik en Kujtim Amedi moesten de opening forceren. Helaas bleef SC Feyenoord overeind en gingen de Rotterdammers er met de punten vandoor naar Zuid.

We gaan door

Jodan Boys verloor zo de vierde thuiswedstrijd met wederom slechts één goal verschil. Het spel was bij vlagen goed en hoopgevend. Volgende week moeten we onszelf weer belonen. Het zal geen makkelijke opgave worden. We spelen tegen  kersvers periodekampioen Zwaluwen, maar misschien geruststellend…. Het is een uitwedstrijd. Zonder gekheid op een stokje . We gaan onszelf geen thuiscomplex aan praten, want ondanks het grijze weer was het gezellig druk langs de lijn. Volgende week naar Zwaluwen en daarna kijken we ook weer uit naar de thuiswedstrijd tegen DHSC.  Tot in Vlaardingen volgende week.

FORZA Jodan Boys

Opstelling Jodan Boys: Timmers, Lazic, Rietveld (’86 Harteloh), Heerkens, Hamdani, de Vries (’86 Amedi), Dielhof (’86 Verkaik), Bellahcen, den Horder (’63 el Idrissi), el Kandoussi, Akanioui