Na een weekend vrij, stond er op deze regenachtige zaterdag op Sportcomplex Oosterwei weer een thuiswedstrijd voor onze vrouwen 1 op de planning. De tegenstander van vandaag is Die Haghe Vr1. Vandaag kregen we hulp en support van onze pupil van de week Froukje, die ook haar doelpuntje meepikte met het nemen van de aftrap.

Die Haghe is een geduchte tegenstander, ca 2 jaar geleden zijn ze gepromoveerd vanuit de 3e klasse naar de 2e klasse. Er zit veel potentie in het team en onze dames moeten daar behoed op zijn vandaag.

Na een kleine vertraging, omdat de tegenstander in de file stond, werd er dan om ca 14.30 eindelijk afgetrapt. De opdracht voor onze dames was dan ook volle bal druk vanaf minuut één. Van tevoren was bekend dat Die Haghe de lange bal probeert te spelen en vanuit daar gevaarlijk kan worden. Dus voornamelijk aan onze voorhoede de taak om die lange ballen eruit te halen. Dit lukte redelijk, er kwamen wel lange ballen, maar gelukkig stond onze verdediging goed en konden we alle duels winnen. Die Haghe werd daarom niet erg gevaarlijk en het leek erop dat Daniëlle wederom rustige middag krijgt.

Vanaf het begin is het vooral Jodan Boys die het spel maakt en goed positiespel laat zien. Die Haghe probeert steeds met lange ballen gevaarlijk te worden. Na een paar kleine kansen werd er in de 9e minuut door Sophie de openingstreffer gemaakt. Een goed opgezette aanval via Dorien werd beloont met de 1-0. Jodan Boys bleef hun spel spelen en Die Haghe probeerde tevergeefs met lange ballen hun voorhoede te bereiken. Het centrale duo van Die Haghe hadden beide een goede trap en legden de bal met gemak over de middenlijn naar hun spits, daarom de taak aan vooral Dekker en Rebekka om centraal achterin scherp te blijven en de duels te winnen.

Na 17 minuten spelen werd de aanval via de linkerkant opgezet met een goede pass van Sophie op Renate en die laatste twijfelde geen moment en schoot hard in het doel, keeper kansloos, 2-0 voor de dames van Jodan Boys. Onze dames hadden de smaak te pakken en hadden de overmacht op het veld, er werd heerlijk gecombineerd, wil het niet via de linkerkant dan verplaatsten we de bal via achter of het middenveld naar rechts en probeerden ze het via de andere kant. Zo kwam Sterre in de 24ste minuut via de rechterkant door en leverde een goede voorzet af op Sohpie. Die moest nog even de bal over de tegenstander heen loppen voordat ze zelf hard raak kon schieten! Een schitterende goal en het begin van een zuivere hattrick van onze Sophie. Want Sophie scoorde wederom in de 38ste minuut via een goede pass van Dorien en zo stond voor de rust alweer 4-0! Maar onze dames en Sophie namen hier nog geen genoegen mee en ze denderden door. Die Haghe had vanmiddag niets in te brengen en onze dames waren heer en meester vanmiddag op hun eigen veld. Zo was het op slag van rust nog een keer raak, weer Sophie die dit keer door Renate op haar wenken bediend werd! Met een comfortabele voorsprong gingen we de rust in.

Aan ons om de 2e helft scherp te blijven, en doorgaan met hoe we de eerste helft geëindigd zijn. Dit lukte in het begin aardig. Zo was het na 4 minuten spelen in de 2e helft alweer raak voor onze dames. De bal kwam iets uit de kluts in de 16 voor de voeten van Baje, die twijfelde geen moment en haalde vol met haar rechter uit, de keeper was kansloos, 6-0 na 50 minuten spelen! Het spel werd iets slordiger aan de kant van de Jodan Boys, maar Die Haghe is geen enkel moment gevaarlijk geweest doordat onze verdediging scherp was en Dekker lekker liep te stofzuigen achterin. Daniëlle stond zich wederom te vervelen in haar 16 meter gebied.

In de 60ste minuut stormde Romy vanaf links op en gaf een fijne voorzet, waar wederom Sophie klaar stond om deze bal binnen te tikken. Helaas, vlak daarna kreeg Sophie een harde tackle te verwerken en kreeg een flinke knal tegen haar knie, de brancard moest er bij komen om Sophie van het veld te dragen, we hopen heel erg dat het meevalt met de blessure. Jisca was de vervanger van Sophie en kwam 20 minuten voor tijd in het veld. Vlak daarna kwamen ook Carolien voor Sterre en Noa voor Renate nog binnen de lijnen om de laatste 10-15 minuten mee te voetballen. Het spel was helaas van mindere kwaliteit dan de eerste helft, maar dat mocht de pret niet drukken, er werden nog wat kleine kansen gecreëerd, maar de keepster van Die Haghe stond nog een paar keer in de weg. Tot in de 90ste minuut, toen had ze geen antwoord op een hele rake kopbal van Rebekka. De corner vanaf links door Baje genomen en met een goede uitvoering van de cornerorganisatie die Mark ons bij gebracht heeft, kwam Rebekka vrij en zorgde die voor de laatste goal van de middag, 8-0 winst! De dames en de staf mogen trots zijn op deze prestatie. Volgende week staat er een vroeg uitduel bij GJS op de planning. Tot slot willen wij nog onze Pupil van de week bedanken: Froukje die ons veel geluk heeft gebracht en ook voor de supporters, die ondanks het druilerige weer 90 minuten lang ons hebben aanmoedigd.