In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft afgelopen zaterdag erg goede zaken gedaan. In Poortugaal waren de Gouwenaars te sterk voor SV Poortugaal. De ploeg van Leen van Steensel won overtuigend met 1-3. Door deze overwinning kan Jodan Boys naar boven blijven kijken. Dat is met dit herfstachtige weer toch wel een lichtpuntje. 

Het was een echte kraker tussen twee subtoppers. Jodan Boys en SV Poortugaal hadden voorafgaand aan de wedstrijd beiden vijftien punten. De ploeg van Peter Klomp was bezig aan een erg goede serie, met een uitblinkende aanvaller in zijn team.  Jodan Boys kon aan de bak in de Albrandswaard. Bij Jodan Boys kon Nick van der Ploeg het doel niet verdedigen. Victor Timmers maakte derhalve zijn basisdebuut onder de lat.

Goed van start

Jodan Boys schoot tegen SV Poortugaal goed uit de startblokken. Yusri el Kandoussi knalde na vijf minuten de 0-1 op het scorebord. De jongens van Jodan Boys 12 die in hun vrije weekend, de ploeg achterna waren gereisd  keken elkaar aan en wisten dit kon weleens een mooie middag gaan worden, in het druilerige Poortugaal. Er werden wat extra pilsjes besteld en men ging er goed voor zitten. Drie minuten later was het Adil die de score bijna wist te verdubbelen. Helaas tikte onze behendige linkspoot de bal net iets te ver voor zich uit waardoor de keeper van SV Poortugaal redding kon brengen.

Gelijkmaker

Jodan Boys begon dus furieus aan de wedstrijd, maar het euvel waar Jodan Boys dit seizoen mee kampt het missen van kansen, leek zaterdag ook weer een probleem te worden. Na een goede actie van Luc Dielhof had Adil in de tweeëntwintigste minuut wederom een kans om te scoren. Helaas ging zijn inzet voorlangs. Vier minuten later ging het mis voor Jodan Boys. Een corner van SV Poortugaal werd niet goed verwerkt en uiteindelijk werd de gelijkmaker op het scorebord geschoten.

Niet van de wijs

Jodan Boys toonde na de gelijkmaker veerkracht. Een minuut later zag iedereen Luc Dielhof gelijk maken. Helaas prikte hij de bal net naast. Weer twee minuten later kopte de ijverige den Horder rakelings naast het doel van SV Poortugaal. Gelukkig hoefde Jodan Boys niet lang te wachten voordat het weer op voorsprong kwam. Jodan Boys mocht een corner nemen, die goed door werd gekopt door Roald Heerkens. Yassire aarzelde niet en hij kopte Jodan Boys langs SV Poortugaal.

Score uitegebreid

Een minuut later kon Jodan Boys weer juichen. Den Horder stuurde el Kandoussi prachtig de diepte in. El Kandoussi bleef uiterst kalm en schoof de 1-3 achter de keeper. Heerlijk eindelijk had Jodan Boys een keer een marge van twee met de tegenstander.

Gedomineerd en gecontroleerd

Jodan Boys ging met een heerlijke 1-3 voorsprong de rust in. Het enige wat de ploeg zichzelf kon verwijten was dat het in de tweede helft niet de 1-4 en 1-5 op het scorebord heeft geschoten. Want concluderend kunnen we zeggen dat Jodan Boys heel dankbaar mag zijn met zo’n goede verdediging. Vlatko , Roald, Dirk en Yassire  speelden als veldheren een ijzersterke wedstrijd. Timmers stond in het doel alsof hij dit jaar niets anders had gedaan. De gevreesde spits van Poortugaal had tegen de Jodan Boys verdediging zaterdag geen schijn van kans.

Eén team, één taak. In het mooie witte tenue werd SV Poortugaal met 1-3 verslagen. 

Top van de ranglijst

Jodan Boys boekte zo een heerlijke overwinning in de Albrandswaard. Wat is het leuk dat we een rol van betekenis in de top van de ranglijst blijven spelen. Na een moeizame voorbereiding in augustus met veel blessures en mindere resultaten,  lijken de puzzelstukjes bij Jodan Boys op de plaats te vallen. Yusri el Kandoussi liet zaterdag weer zien waarom we allemaal zo gek op hem zijn. Ingmar Bogers nam als jeugdspeler voor het eerst plaats op de bank. Mooie ontwikkelingen waar we trots op kunnen zijn. Aankomende zaterdag staat er in eigen huis een schitterend affiche op het programma. We ontvangen SC Feyenoord. Het zou mooi zijn als we  ons thuispubliek ook een hele mooie wedstrijd voor schotelen zaterdag. Zorg dat je erbij bent.

FORZA Jodan Boys

Opstelling: Timmers, Lazic, Rietveld, Heerkens, Hamdani, de Vries, Dielhof (’69 el Idrissi), Bellahcen, den Horder (’76 Saeijs), El Kandoussi, Akanioui