Na 3 weken op rij overtuigend gewonnen te hebben traden de dames van Jodan Boys aan tegen VV Zuidland. Het Zuidland dat net zoals Jodan Boys 9 punten uit 3 wedstrijden had verzameld. De onderlinge wedstrijd zorgde dan ook voor gezonde spanning gezien de winnaar van dit duel bovenaan in de competitie zou komen te staan.
Het was Jodan Boys dat aftrapte op sportpark Groot-Nibbeland in Zuidland. Na wat duels over en weer floot de scheidsrechter voor een overtreding van Jodan Boys, vrije trap Zuidland. De vrije trap leverde niets op voor Zuidland, maar toen het spel vervolgd werd kon Jodan Boys uitbreken, helaas eindigde de bal van Ghizlan op de paal. Goede aanval van Jodan Boys.
Niet zo heel veel later wordt Sophie mooi weggestoken door Renate, de keeper van Zuidland maakt haar doel goed klein en krijgt de bal van Sophie in haar gezicht. De stand blijft 0-0, maar Jodan Boys heeft het overwicht.
In de zesde minuut is het dan eindelijk raak, Dorien speelt de bal in de diepte op Ghizlan, die vervolgens de bal voorlegt op Hannelot. Hannelot tikt de bal langs de keeper, 0-1 Jodan Boys.
Jodan Boys lijkt grip te hebben op de wedstrijd, maar na een lichte overtreding wordt de bal neergelegd op de rand van het zestienmetergebied. De speelster van Zuidland schiet de bal echter snoeihard over.
Even later volgen er weer wat kansen voor Jodan Boys, zo worden Dorien, Carolien en Renate bereikt maar kunnen de kansen net niet afgemaakt worden.
In de zestiende minuut krijgt Zuidland een corner, maar gelukkig staat Daniëlle op te letten en houd zij haar doel leeg. Ook Ghizlan is alert en ramt de bal weg na de redding van Daniëlle.
Na een aantal kansen is het toch raak voor de meiden van Jodan Boys. Nadat de bal vanaf achterin op Sophie word gelegd, laat zij hem slim vallen op Dorien. Renate zet een sprint in, Dorien ziet het en legt de bal perfect in de diepte. Het enige dat Renate te doen staat is scoren en dat is precies wat ze doet, 0-2.
Niet heel veel later stoomt Sterre op een de rechterkant na erg goed voetballen van de Gouwenaren. Sterre twijfelt geen seconde en slingert de bal voor, met ietwat geluk eindigt de bal bij Dorien op haar schoen, 0-3.
De fase die volgt is erg slordig, Zuidland begint wat kansjes te creëren maar komt nog niet tot echte kansen. Vooralsnog geen vuiltje aan de lucht voor de dames uit Gouda.
Maar in de 33ste minuut moet Daniëlle ingrijpen. De spits van Zuidland wordt de diepte ingestoken, Daniëlle stoomt haar doel uit en maakt het de spits erg lastig. De bal wordt door de spits overgeschoten, de stand blijft 0-3.
Na een vooractie van Carolien komt Renate vrij voor de goal en die tikt de bal langs de keepster 0-4.
De keeper van Zuidland keept een uitstekende wedstrijd en maakt het de dames uit Gouda erg lastig. In de 44ste minuut lijkt ze dan ook eindelijk weer gepasseerd te worden. De bal wordt voor het doel gegooid waarna Dorien uithaalt, de keeper niet meer in beeld. Maar helaas wel een speelster van Zuidland die de bal van de lijn kan halen.
In de rust wordt er door Jeroen benadrukt dat ze er nog niet zijn en het een zaak is om scherp te blijven. Vooral achterin en op het middenveld. Er wordt een keer gewisseld. Carolien maakt plaats voor Isabella.
Er wordt afgetrapt door Zuidland, de dames uit Gouda beginnen slordig aan de tweede helft. Via een vrije trap krijg Zuidland direct de eerste kans van de tweede helft.
Na een corner van Jodan Boys word de bal niet goed verwerkt door de verdediging van Zuidland. Romy schiet de bal op de keeper, vervolgens jaagt Hannelot de bal tegen de lat. De bal eindigt uiteindelijk bij Sophie die een fraaie actie maakt en hiermee 3 verdedigers het bos instuurt. Het lijkt erop dat Renate de bal binnen kopt, maar daar is toch weer de keeper van Zuidland. Gelukkig kan Hannelot in 5de instantie de bal tegen het net werken 0-5.
Na een prachtige steekpass van Sophie in de 68ste minuut knalt Dorien deze mooi in de verre hoek 0-6.
In de 71ste minuut word er 2 keer gewisseld: Bajema komt voor Renate en Dekker voor Linquenda.
In de laatste minuut van de wedstrijd maakt Sophie een actie, na deze actie wordt ze aan de zijkant van het zestienmetergebied neergehaald. Ze eist de bal zelf op en schiet de bal met een curve, onderkant lat, goal. 0-7.

Na 4 wedstrijden hebben de dames van Jodan Boys 12 punten op zak en een doelsaldo van +22. Aankomende zaterdag hebben de dames vrij, we zien jullie graag zaterdag 30 oktober om 15:00 op Sportpark Oosterwei. Tot dan!