In Nieuws Vrouwen

JodanBoys VR2 – Berkel VR2 2-3
Vandaag stond de wedstrijd voor de deur tegen Berkel VR2 we moesten een goed resultaat neerzetten om wat te gaan stijgen in de lijst. Onze dames moesten zich verzamelen om 13:45 zodat Johan met de bespreking op tijd kon beginnen.
Vandaag had vrouwen 2 maar 9 speelsters van zichzelf en het geluk was dat de MO19 niet hoefde te spelen zodat er 5 dames uit MO19 met VR2 mee kon spelen wat voor ons wel goed uitkwam. Johan legde uit hoe er deze middag gespeeld moest worden dus dat werd hoog druk zetten. Aan het weer kon het niet liggen want de zon scheen lekker en we speelde vandaag op veld 1. De dames gingen zicht omkleden en er kon gelukkig op deze zaterdag op tijd met de warming-up beginnen.
Marije
De scheidsrechter kwam het veld op en floot voor aanvang van de wedstrijd de toss werd gedaan en die werd gewonnen door Lotte M. zodat we de eerste helft de zon in onze rug hadden. Berkel nam de aftrap en zette gelijk druk naar voren zodat onze dames de verdediging in werden gedrukt. Maar we draaide dat gelijk om en gingen in de aanval, onze dames waren in de eerste minuten erg goed bezig en waren meer op de helft van Berkel aan het spelen. Zo kreeg Britt in de 7de minuut de bal van Maaike aangespeeld en liep op de keepster van Berkel af en scoorde de 1-0 voor onze dames. Er was een ontlading na al die weken van voetbal wat er wel inzit maar er nog niet uitkwam.
Berkel kwam er soms wel een uit en daar moesten we op letten want het is en blijft een gevaarlijke tegenstander. Ook wij kregen de kansen en in de 42ste minuut schoot Esmee De bal richting Britt en die gaf bij de 16 een voorzet en die kwam bij Maaike terecht die zich geen moment bedacht en scoorde de 2-0 wat was dat lekker zo net voor de rust. Zo kregen we nog een paar kansen en de scheidsrechter floot voor de rust en onze meiden konden met deze voorsprong even tot rust komen onder het genot van limonade. In de rust werd het een en ander besproken en dat we toch alert moesten blijven voor de tegenstander, zo kwam Elise erin voor Chelsea en Shakira voor Romy.
We werden voor de tweede helft gehaald en onze dames namen de aftrap, maar Berkel had 5 vrouwen in 1 keer gewisseld en er stond gewoon een ander team op de mat. Berkel kreeg in de 47ste minuut de bal en schoot hem achter Esmee (2-1). Nog geen 2 minuten later door een verdedigingsfout kwam Berkel op gelijke voet dat was wel erg snel (2-2). Het gevoel dat je krijg van de eerste helft en begin tweede helft dat er dames bij hun op het veld stonden die hoger spelen dan de derde klasse maar dat is dat gissen want het niveau van Berkel was veel hoger dan de eerste helft.
In de 73ste minuut kwam Marije erin voor Sara want die had vandaag best wel wat schopjes gehad, onze dames bleven voetballen en kregen best wel kansen maar die wilde er echt niet in zo kreeg Britt en Maaike nog kansen maar die gingen net naast. In de 75ste minuut krijgt Berkel de bal en scoor de 2-3 wat erg zuur is. We wilde deze wedstrijd niet verliezen en zette er meer druk op we kregen kansen maar het wilde er maar niet in. Ook Berkel kreeg kansen maar onze dames hielde het verder dicht. Het is zuur maar het is deze middag niets anders wij hadden deze middag echt een punt moeten hebben. Wij bedanken Britt, Meike, Elise, Marije en Demi van de MO19-1 .
Op naar de volgende wedstrijd en die is op Sportcomplex de JodanBoys om 14:00 uur tegen Binnenmaas VR1