In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft zaterdag een belangrijke uitoverwinning behaald tegen Scherpenzeel. Na een zwakke eerste helft en een 1-0 achterstand kwam Jodan Boys herboren uit de kleedkamer. In de tweede helft wist Jodan Boys orde op zaken te stellen en boog het de achterstand om in een 1-2 voorsprong. Dat Jodan Boys slechts tweemaal wist te scoren was een mirakel want er waren kansen genoeg. Zo bleef het tot het einde toe spannend. 

Na de nederlaag tegen FC Rijnvogels was de wedstrijd tegen Scherpenzeel er één van bijblijven, of even pas op de plaats maken. Ditzelfde gold voor Scherpenzeel die met een gelijk puntenaantal op de ranglijst stond. Jodan Boys begon, op het sfeervolle complex in Scherpenzeel, met dezelfde elf namen als vorige week tegen FC Rijnvogels. Maar de energie die de jongens vorige week op de mat legde miste we in de eerste helft. Na een korte periode van aftasten kreeg Scherpenzeel al snel de overhand. Het won veel tweede ballen en trok de wedstrijd naar zich toe. Desondanks kreeg Jodan Boys de eerste echte grote kans. Mo Bellahcen kreeg de bal op de zestienmeter teruggelegd Luc van Dielhof. Bellahcen plaatste de bal echter net iets over het doel van doelman Uyterwaal.

Op achterstand

Scherpenzeel liet zich  in de loop van de eerste helft steeds meer zien in de buurt van het doel  van Nick van der Ploeg. Arwin van Soest en Tevfik Ceyar waren continue aanspeelbaar en zorgden voor veel gevaar. Jodan Boys reageerde apathisch op het spel van Scherpenzeel. Het was eigenlijk wachten op een tegentreffer. Die treffer viel vijf minuten voor het rustsignaal. Jodan Boys verdedigde niet goed uit en el Idrissi liet zich in de zestienmeter in de luren leggen waarna Timo Jochemsen niet aarzelde en de bal snoeihard achter Nick van der Ploeg wist te schieten. Scherpenzeel kwam volkomen terecht op een 1-0 voorsprong. Met deze tussenstand gingen de ploegen ook rusten. Jodan Boys zou  in de tweede helft uit een ander vaatje moeten tappen. De Jodan Boyssupporters keken elkaar in de rust meewarig aan. ‘Was dit de ploeg die vorige week met veel passie bijna de koploper punten af wist te snoepen?’

Herboren

Gelukkig bestaat een wedstrijd uit twee helften en duurt hij negentig minuten. Want Jodan Boys kwam getergd uit de kleedkamer. Lazic was geblesseerd achter gebleven en Den Horder verving hem. Hierdoor verdween el Idrissi naar de linksbackpositie en den Horder ging op zijn eigen positie voorin spelen. De komst van den Horder zorgde direct voor meer energie in het team. Jodan Boys zocht van quitte af de aanval en liet soms prachtig combinatievoetbal zien. Onze beide backs Hamdani en el Idrissi kwamen direct vaak mee op en zorgden voor gevaar. Na vier minuten vond el Kandoussi het genoeg. Met een schitterende actie speelde hij Mo Bellahcen vrij die van de zestienmeter de bal uiterst beheerst in het doel plaatste. Een heerlijk begin. Na vier minuten in de tweede helft stond de gelijkmaker al op het scorebord. Hier had geen Gouwenaar van durven dromen in de rust.

Erop en erover?

Maar het bleef niet bij deze ene goal. Vier minuten later was het onze topscorer Adil Akanioui die attent reageerde op een rebound van een schot dat niet goed werd verwerkt. Een koud kunstje voor de handige dribbelaar, van dichtbij wist hij de 1-2 op het scorebord te schieten. Jodan Boys bleef maar doorgaan na de tweede goal. El Kandoussi, den Horder en wederom Akanioui hadden de mogelijkheid om Jodan Boys naar een grotere voorsprong te schieten. De inmiddels ingevallen Yannick Saeijs stond aan de basis van drie honderd procent kansen binnen één minuut. De rappe buitenspeler ging goed door en wist de bal voor te brengen maar die drie inzetten verdwenen niet over de lijn.

Billen knijpen

Het is een cliché ‘wie zelf niet scoort krijgt hem om zijn oren.’ Voor Jodan Boys werd het gelukkig geen werkelijheid, al had het er misschien nog ingezeten voor Scherpenzeel. Een half uur voor het einde van de wedstrijd was van der Ploeg geblesseerd uitgevallen en werd hij vervangen door de jonge Victor Timmers. Timmers wist ook als ze voorin de kansen niet maken moet ik mijn hok zo goed mogelijk verdedigen. Van grote afstand zag hij el Idrissi een niet te missen kans missen. Desondanks werd Scherpenzeel nog één keer echt gevaarlijk. Diep in blessuretijd kreeg het nog een schotkans, maar de verdediging onder leiding van Roald Heerkens en Dirk Rietveld gaf geen krimp. Onze aanvoerder wierp zichzelf voor de bal, waarna het laatste gevaar geweken was.

Veerkracht

Na zeven lange minuten blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter Bogers voor het laatst. Jodan Boys won op basis van de tweede helft volkomen terecht, maar het had na de matige eerste helft ook anders af kunnen lopen. Gelukkig kwamen onze mannen als terriërs de kleedkamer uit en wisten ze net als alle andere uitwedstrijden wederom de wedstrijd te winnen.  Volgende week is Jodan Boys vrij. Over twee weken spelen we weer een uitwedstrijd, dan tegen Poortugaal. Door de overwinning kan Jodan Boys naar boven blijven kijken, op slechts vier punten van de koploper en dat is natuurlijk een heerlijk idee. Van de laatste vijf wedstrijden wist Jodan Boys er vier te winnen een mooi moyenne. Maar wat de eerste helft duidelijk liet zien is dat wij altijd honderd procent gas moeten geven. Laten we dat tegen Poortugaal dan ook maar doen. Tot over twee weken.

FORZA Jodan Boys

Opstelling: Van der Ploeg (’60 Timmers), Lazis (’46 den Horder), Rietveld, Heerkens, Hamdani, de Vries, Dielhof (’64 Saeijs), Bellahcen, el Idrissi, el Kandoussi (’86 van der Wolf), Akanioui