In Nieuws, Nieuws Junioren

Vier keer per jaar organiseert de VTC  voetbaltechnische bijeenkomsten voor de selectietrainers. Doel van deze bijeenkomsten is om van elkaar te leren. Op 6 oktober heeft de eerste bijeenkomst van dit seizoen plaatsgevonden. Ryan Mangre, trainer van JO19-1 heeft deze  eerste sessie verzorgd. De thema’s waren Authenticiteit en Filosofie.

 

Ryan heeft hierin aangegeven dat hij het belangrijk vindt dat je als trainer dicht bij jezelf blijft. Ga eerst bij jezelf na wat je wilt bereiken en op welke manier je dit het best kunt doen. Hierbij zijn ook verschillende wedstrijdscenario’s besproken waarbij een goede interactie ontstond met de andere trainers. Niemand doet iets goed of fout, als je maar duidelijk kunt maken waarom je op een bepaalde manier wilt trainen en spelen. Dit laatste vooral aan de spelers.

 

Leuk om te horen dat Ryan, voorheen een fervent 4-3-3 aanhanger, nu ook enthousiast is geworden over de speelwijze van Jodan Boys, 4-4-2. Natuurlijk zijn hier vele variaties in denkbaar.

 

Al met een al een zeer geslaagde eerste bijeenkomst.

 

Ryan, bedankt!

 

Mario Vitale

Technisch Coördinator Bovenbouw