In Nieuws Vrouwen

Zestienhoven VR1 – JodanBoys VR2 ( 3-2)
Vandaag stond de wedstrijd voor de deur tegen Zestienhoven VR1 , na 2 wedstrijden te hebben verloren in de competitie wilde we deze keer toch iets rechtzetten. Deze dames kunnen echt wel voetballen maar de afgelopen weken zat het er even niet in. Onze dames waren op tijd op Sportcomplex de JodanBoys om te vertrekken naar zestienhoven. Eenmaal aangekomen bij zestienhoven gingen de dames zich omkleden zodat Johan daarna de bespreking konden doen het praatje is zoals gewoonlijk elke week wat er van de dames word verwacht. Op de trainingen gaat het lekker zo wilde we ook dat ze dat in praktijk lieten zien. Aan het weer kon het vandaag niet liggen want het was echt lekker weer voor een mooie partij. We gingen het veld op voor de warming-up en zo zagen we dat ook de dames er zin in hadden deze middag.

Wissels: Naomi en Julia
De scheidsrechter kwam het veld op en floot voor aanvang van de wedstrijd, de toss werd gewonnen door JB en zo konden we de aftrap nemen. We gingen gelijk van start en gingen hoog druk zetten dat resulteerde in het begin op kansen maar die wilde er niet in. Er werd van beiden kanten lekker gespeeld en kregen kansen maar niets wilde lukken. Zo kreeg zestienhoven in de 22ste minuut de kans op de voorsprong en die benutte ze ook zodat we tegen een achterstand aan keken van 1-0. We namen de aftrap en Zoë kreeg de bal en schoot in de 23ste minuut de gelijkmaker erin zodat het 1-1 was.

Daar was even een opluchting van onze kant want we willen wel maar op een of andere manier wil het maar niet lukken te scoren. We bleven lekker voetballen en zo kreeg Zestienhoven en JodanBoys allebei kansen om de score uit te breiden maar het zat er niet in de eerste helft. Zo gingen we de rust in met een gelijke stand onder het genot van Limonade, Johan vertelde wat er goed en fout was maar dat zagen onze dames ook wel en die wilde de tweede helft meer druk geven want er was hier wel wat te halen. Zo gingen we het veld op en nam Zestienhoven nam de aftrap en wilde gelijk naar voren spelen maar dat hielde onze dames tegen maar in de 48ste minuut kreeg zestienhoven de kans en die lieten ze niet onbenut en scoorde de 2-1. Dat was even een domper voor onze dames maar we lieten het er niet bij zitten we bleven druk zetten zo kregen we best wel kansen maar die wilde er niet in. Zo werd Romy in de 51ste minuut gewisseld voor Naomi, de dames zochten de spitsen maar die konden niet door dit taaie Zestienhoven komen want die stonden best wel goed te verdedigen, zo kregen stoop en Naomi kansen maar weet niet wat er deze middag was ze wilde er gewoon niet in. En dan weet je het wel scoor JodanBoys niet dan scoort de tegenstander en dat gebeurde ook in de 84ste minuut 3-1. We hadden dus nog 6 minuten om het naar ons toe te trekken maar zo kreeg Eline de bal maar werd door een tegenspeelster geraakt met de knie op haar kaak zodat die even buitenwesten bleef liggen op het veld, we probeerde haar op te lappen maar dat lukte niet. We hebben toen maar een EHBO van Zestienhoven gehaald en die adviseerde dat de Ambulance maar moest komen.

We hebben haar langs de lijn gezet en het spel ging verder, inmiddels zaten we in de blessuretijd daar werd een overtreding gemaakt in het strafschop gebied zodat onze dames een Penalty kregen sommige speelsters van Zestienhoven waren het er niet mee eens de scheidsrechter kon niets anders dan 2 keer geel te trekken en een rode kaart voor hun trainer. Demi ging achter de bal staan en krulde de bal achter de keepster zodat de score en teven de eindstand op een 3-2 kwam te staan. Dames jullie hebben gestreden en we weten dat jullie het kunnen heb vertrouwen in jezelf. We wensen Eline heel veel sterkte en gauw weer op het veld
Aankomende zaterdag speelt Vrouwen 2 tegen Berkel VR2 om 15:15 uur op Sportcomplex de Jodanboys.