In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Op een zonovergoten sportcomplex Oosterwei namen  de nummer één en de de nummer drie van de hoofdklasse A het zaterdag jl. tegen elkaar op. Jodan Boys schoot uit de startblokken en was met name het eerste half uur de bovenliggende partij. Desondanks werd dit niet omgezet in doelpunten. In de tweed ehelft kwam de wedstrijd meer in evenwicht. FC Rijnvogels opende de score uit een penalty. In het vervolg van de wedstrijd wist Jodan Boys niet meer langszij te komen, ondanks enkele goede kansen. 

Na de overwinning op Spijkenisse zat het met het teamgevoel goed bij Jodan Boys. Drie overwinningen op rij gaf de Goudse ploeg een enorme boost. Tegenstander FC Rijnvogels kon ook terugkijken op een mooie overwinning op Achilles Veen. Jodan Boys opende sterk. het kreeg in de derde minuut al een enorme mogelijkheid via Bradley el Idrissi. Zijn kopbal werd net voor de lijn uit het doel gewerkt. Niet veel later was het Luc Dielhof die het met een afstandsschot probeerde. Ja Jodan Boys liet duidelijk de intenties zien. De drie punten moesten aan de sportlaan worden gehouden.

Opstootje

Na een klein half uur spelen sloeg de vlam in de pan. Rond de middenlijn ontstond er een opstootje waarbij Yassire Hamdani en Reino Heiningen beiden de gele kaart voorgeschoteld kregen. Het leek wel of FC rijnvogels na dit opstootje iets beter in de wedstrijd kwam. Nick van der Ploeg moest in korte tijd twee keer handelend optreden. de beste mogelijkeheid voor rust was toch weer voor Jodan Boys. Bradley el Idrissi omspeelde keeper de Niet, maar zijn inzet was te zacht en kon voor de doellijn worden weggewerkt.

Penalty

Tien minuten na rust kreeg FC Rijnvogels een penalty. Een ongelukkig moment aan de rechterkant zorgde ervoor dat Dirk Rietveld Dobbe van FC Rijnvogels, licht toucheerde. Dobbe ging slim naar de grond en de scheidsrechter kon niets anders dien dan naar de stip wijzen. Reyneveld ging achter de bal staan en schoot de bal onhoudbaar binnen. een domper voor Jodan Boys. Tien minuten na de penalty kreeg Bradley el Idrissi de kans om Jodan boys naast FC Rijnvogels te schieten. oog in oog met de doelman was het schot van el Idrissi te slap en recht in de handen van de liggende keeper. Dit was dè mogelijkhied. In het restant van de wedstrijd probeerde Jodan Boys nog om de gelijkmaker op het bord te schieten. in de counter bleef FC Rijnvogels gevaarlijk en kreeg het ook kansen om de score uit te breiden. In de ultieme slotfase was het bijn de ingevallen Bram van der Wolf die de glijkmaker binne kon koppen. Zijn inzet verdween luttele centimeters naast de verkeerde kant van de paal.

Zo eindigde de wedstrijd in een 0-1 nederlaag. Jammer er had veel meer ingezeten. Het is toch ook weer een nederlaag met perspectief. Aankomende dinsdag spelen we om 20.15 uur in eigen huis voor de beker tegen HOV/DJSCR. Volgende week gaan we op bezoek bij Scherpenzeel en zijn er weer nieuwe kansen voor onze Boys

FORZA Jodan Boys