In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Zaterdag  staat er in de zevende speelronde van de competitie een heuse kraker op het programma. We ontvangen koploper FC Rijnvogels uit Katwijk. Jodan Boys is na afgelopen zaterdag naar de derde plek gestegen. De ploeg van Thomas Duivenvoorden maakt op dit moment indruk met mooie uitslagen en veel doelpunten. FC Rijnvogels nam aan het begin van het seizoen afscheid van smaakmaker Jaap van Duijn. Ondanks het feit dat van Duijn een speler was die veel kleur en doelpunten aan wedstrijden gaf, heeft FC Rijnvogels een goede opvolger voor vlugge Japie,  gevonden. Maarten Reyneveld kwam dit seizoen over van Rijnsburgse Boys en heeft met zijn spel en met name zijn doelpunten de harten van het Katwijkse publiek gestolen. In zes wedstrijden wist de voormalig spits van ARC al negen keer te scoren. 

Mooie zege

Maar FC Rijnvogels is meer dan Reyneveld. Het beschikt dit seizoen over een goed collectief, dit maakte de wedstrijd vorige week tegen Achilles Veen wel duidelijk. Met een 1-1 tussenstand kregen de Katwijkers een rode kaart. Ondanks het numerieke ondertal wist FC Rijnvogels de overwinning uit het vuur te slepen. Deze overwinning was een goed antwoord op de dikke nederlaag die FC Rijnvogels een week eerder had geleden tegen FC ’s Gravenzande. 

De laatste keer dat we FC Rijnvogels ontvingen was in maart 2020. De uitslag was destijds 1-1. Tygo de Berg hier in actie, is op de goede weg terug. na een jaar aan de kant gezeten te hebben heeft hij zaterdag zijn eerste minuten weer gemaakt in JO23.

Over collectief gesproken

Jodan Boys kan ook terug kijken op goede weken. Dat er van Rijsoord en Achilles’29 werd gewonnen lijkt voor de meeste mensen vanzelfsprekend, maar de wedstrijd tegen Spijkenisse was van een andere orde. Na een vroege 2-0 achterstand wist Jodan Boys er in de dying seconds nog een overwinning uit te slepen. Invaller Stefan den Hoder was het goudhaantje. Wat een opsteker voor Jodan Boys. Roald Heerkens verwoordt het in  het programmaboekje van aankomende zaterdag goed: ‘Wij zijn een collectief en gaan voor elkaar door het vuur.’ Hoe mooi is het als dat gezegd wordt. Jodan Boys zal komend weekend aan de bak moeten wil het punten van FC Rijnvogels afsnoepen.  Het belooft een schitterende middag te worden, want wedstrijden tussen FC Rijnvogels en Jodan Boys staan garant voor attractief voetbal. Wie er dan uiteindelijk aan het langste eind trekt weten we zaterdag  rond de klok van  16.30 uur. Een prettige wedstrijd.

De wedstrijd staat onder leiding van de heer R.C.P. van der Werff

FORZA Jodan Boys