In Blogs, Nieuws, Nieuws Commissie Sportiviteit en Respect

Het hijsen van de regenboogvlag zaterdag 9 oktober om 13.30 uur op veld 1 is een mooi gebaar, maar hoe zit het eigenlijk met de acceptatie van lhbti-ers bij De Jodan Boys? 

Homoaccaptatie ligt nog altijd gevoelig in de sport. Ik kan hier met cijfers gaan strooien, maar daar trek je waarschijnlijk je schouders bij op. Daarom heel simpel twee vragen: zou jij een speler steunen als die uit de kast komt? En ben je verdraagzaam genoeg om die ander te accepteren? Waarom de antwoorden belangrijk zijn? Omdat iedereen, jij dus ook, zich veilig en thuis moet kunnen voelen aan de Sportlaan. Je mag zijn wie je bent. Als de levenswandel van de ander je niet bevalt, dan heb je dat maar te slikken. Lhbti’ers hoeven zich niet te verstoppen en bij De Jodan Boys gaan we respectvol met elkaar om.

Het hijsen van de regenboogvlag op veld 1 is een initiatief van de commissie Sportiviteit en Respect in samenwerking met de Regenboog Alliantie Gouda. Wij hebben aanvoeders gevraagd op 9 oktober een speciale regenboog aanvoerdersband te dragen. Op dat verzoek is enthousiast gereageerd. Bovendien zijn we erg blij dat de aanvoerders van de eerste elftallen (dames en heren) erbij zijn op veld 1. Aad Kouwenhoven zal namens de commissie sportiviteit en respect enkele woorden spreken. 

Heb je vragen over deze campagne en wil je daar met iemand van de Commissie Sportiviteit en Respect over praten? Je kunt ons bereiken via het mailadres. Wij staan je graag te woord.

Joël Batenburg, speler 35+ en lid commissie Sportiviteit en Respect

sportiviteitenrespect@cvvdejodanboys.nl