In Nieuws, Nieuws VR 1, Nieuws Vrouwen

Na de 6-0 overwinning op Maense van vorige week stond deze week de uitwedstrijd tegen IFC vrouwen 1 op het programma.

De wedstrijd ging 15.00 uur van start.

Al snel werd duidelijk dat IFC voornamelijk de lange bal wilde hanteren in deze wedstrijd. De vrouwen van Jodan Boys waren in de beginfase erg onzorgvuldig. Door de regen was het veld nat waardoor de ballen vaak te hard doorschoten. Ook werden veel ballen niet op maat gespeeld en waren de aannames vaak slordig. Ondanks alle slordigheden kwam IFC nauwelijks op onze helft en creëerden weinig tot geen kansen.

Na 30 minuten gespeeld te hebben lukte het Jodan Boys om tot meer kansen te komen. Na een goed schot van Linquenda dat op de lat belandde, eindigde de bal uit de kluts voor de voeten van Sophie. Ze controleerde de bal en schoot vervolgens de bal snoeihard in het dak van het doel. In de laatste minuut van de eerste helft is het dan toch raak voor de Gouwenaren. 0-1 Jodan Boys.

De tweede helft ging van start en Jodan Boys speelde eidenlijk hun eigen spel en creëerde meer kansen. Het duurde niet lang tot de 0-2 viel. Renate stond met haar rug naar de goal toe, toen ze met een prachtig boogballetje de bal achter de verdediging legde. Hierna volgende de aanname op de knie van Dorien, die vervolgens de bal uit de lucht, via de paal de kruising in wist te jagen.

Elke bal die IFC kreeg ging direct lang naar voren. Maar de dames van Jodan Boys hielden achterin goed stand en konden de duels op gemakkelijke wijze winnen.

Een stuk verder in de 2e helft viel ook de 0-3. Na een mooie steekpass nam Dorien de bal mee naar de achterlijn, de eerdergenoemde gaf de lage voorzet. Deze eindigde na een mooie sliding van Renate de goal in.

Richting het einde van de 2e helft stond Sophie met haar rug naar de goal en legde de bal af. Vervolgens maakte de keeper een toch wel bijzondere overtreding. De keeper pakte met 2 armen van achter de bovenbenen van sophie vast waardoor die hard naar de grond werd gewerkt.

De scheidrechter kon er niet omheen en gaf een penalty. Sophie nam de penalty en schoot deze vol zelfvertrouwen in de linkerhoek.

Na een moeizame 1e helft maar een goede 2e helft eindigd de wedstrijd in 0-4.

De Jodan Boys vrouwen staan nu na 2 wedstrijden op 6 punten met een doelsaldo van +10!

Volgende week wordt er thuis gevoetbald tegen Arriston’80 Vr1. De wedstrijd start om 11.45 uur.