In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Ik worstel en ik kom boven. De wapenspreuk van de provincie Zeeland ging zaterdag op voor Jodan Boys. Na een desastreuse start keken de Gouwenaars na acht minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Kort voor rust wist el Idrissi de aansluitingstreffer tegen de touwen te schieten. In de tweede helft kwam Jodan Boys fortuinlijk op gelijke hoogte. Diep in blessuretijd scoorde den Horder de bevrijdende 2-3. Wie dit na tien minuten spelen had gezegd was voor gek verklaard. 

Jodan Boys reisde met veel vertrouwen af naar Spijkenisse. De groep was zo goed als compleet en twee wedstrijden op rij winnen zorgt voor een goede stemming. Van Steensel liet dezelfde basiself als tegen Achilles’29 beginnen, in de hoop net als vorige week vroeg een doelpunt te maken. Helaas viel dit tegen. Gescoord werd er wel, maar twee keer in het doel van Nick van der Ploeg. Na drie minuten kon oud Jodan Boy Marvin van der Pluijm voorgeven en de vrijstaande Gret knikte de bal zo vrij als een vogeltje binnen. Wie dacht dat Jodan Boys na de 1-0 gewaarschuwd was had het mis. Niet veel later kon Spijkenisse doodleuk door de as combineren totdat Purvis alleen voor van der Ploeg verscheen. Purvis aarzelde niet en schoot de bal onhoudbaar binnen, 2-0. Binnen tien minuten een forse achterstand. De Jodan Boys supporters op de tribune doken nog wat dieper in hun jas en verzuchtten waarom ze naar Spijkenisse waren afgereisd.

Beter in de wedstrijd

Even leek het nog erger te worden maar de lob van Ripmeester verdween op het dak van het Jodan Boys doel. Dit was het laatste echte gevaar van Spijkenisse. Jodan Boys ging gaandeweg de eerste helft beter voetballen en drukte Spijkenisse naar achter, zonder tot grote kansen te komen. Jodan Boys werd pas een minuut voor de rust echt gevaarlijk. De bal belandde uit de kluts voor de voeten van el Idrissi en die aarzelde  niet en schoot beheerst de 2-1 binnen. Jodan Boys kwam op een gunstig moment terug in de wedstrijd en dit was niet onverdiend.

Blessure

Jodan Boys kwam sterk uit de kleedkamer. Yusri el Kandoussi, die bij vlagen zijn oude vorm weer te pakken had, dribbelde goed naar binnen en haalde uit. Keeper Ozrak kon ternauwernood redding brengen en in de rebound raakte hij geblesseerd. De blessure was dusdanig dat hij direct vervangen moest worden. Giovanni de Man kwam tussen de palen. Eigenlijk was het best sneu want de reservedoelma stond koud in het veld, of hij had schuld aan de gelijkmaker van Jodan Boys. De Man wilde de bal met een verre trap het veld in brengen. Hij schoof de bal echter in de voeten van Akanioui, die niet aarzelde en de bal in het lege doel schoot. Jodan Boys kwam niet onverdiend, maar wel fortuinlijk op 2-2. Gelukkig voor de Man herpakte hij zichzelf. Hij wist twee goede inzetten van el Idrissi en el Kandoussi uit het doel te ranselen. Twintig minuten voor tijd werd Dielhof vervangen door den Horder en Verkaik kwam in het veld voor Hamdani.

Diep in blessuretijd

Jodan Boys en Spijkenisse hadden beiden mogelijkheden om de wedstrijd winnend af te maken, waarbij Jodan Boys de bovenliggende partij was. Beide ploegen gingen met 2-2 de blessuretijd in. De goed leidende Akkaya had al enkele keren op zijn uurwerk gekeken, toen Jodan Boys nog een hoekschop kreeg. Toen gebeurde er iets moois. Een ingestudeerde corener kwam voor  en den Horder dook naar de bal en knikte hem wonderschoon in de kruising. Grote ontlading in het veld, op de bank en onder de Jodan Boyssupporters. Na een desastreus begin kwam Jodan Boys langszij en wist het zelfs nog te winnen. Over veerkracht gesproken. Kort na de treffer van den Horder floot de scheidsrechter voor het laatst en kon het feest beginnen. De vreugde was groot en het feest in de kleedkamer was zelfs buiten goed te horen.

Naar boven

Door de overwinning op Spijkenisse mag Jodan Boys echt naar boven kijken. Volgende week staat er een schitterend affiche op het programma. Koploper FC Rijnvogels komt op bezoek. De Katwijkers wisten zaterdag met tien man van Achilles Veen te winnen. Hierdoor staat FC Rijnvogels drie punten voor op nummer drie Jodan Boys. De Gouwenaren zullen hun huid duur verkopen en één ding mag gezegd. Bij Jodan Boys spat het plezier van het spel af. De jongens gaan voor elkaar door het vuur en geven niet snel op. Dat bleek afgelopen zaterdag maar weer eens!

FORZA Jodan Boys

Opstelling Jodan Boys: Nick van der Ploeg, Vlatko Lazic, Dirk Rietveld, Roald Heerkens, Yassire Hamdani (Michel Verkaik), Kevin de Vries, Luc Dielhof (Stefan den Horder), Mo Bellahcen, Bradley el Idrissi, Yusri el Kandoussi, Adil Akanioui