In Nieuws Vrouwen

Jodan Boys Vrouwen 2 – Jong Spartaan Vrouwen 1 ( 2-5)
Een wedstrijd die we kunnen zien als een leerproces. Vandaag hebben stond de wedstrijd tegen Jong Spartaan vrouwen 1 op het schema. Een wedstrijd waarin het een beetje anders ging dan normaal. Helaas door een aantal blessures kregen we een iets andere opstelling. Met een praatje vooraf en een goede warming up kon de wedstrijd starten. Met de volgende elf spelers in het veld konden we starten:
14. Claudia
Al vrij snel kwam Jong Spartaan op onze helft te spelen. Het was zoeken naar de weg met een speelster op doel. Maar die deed niet onder aan het spel. Meerdere keren kwam Jong Spartaan voor het doel te staan, maar de verdediging stond er! In de vijftiende minuut kwam er een moment door mooi combinatiespel van Jong Spartaan een doelpunt (0-1). Tussendoor kreeg Jodan Boys een aantal kansen maar die gingen er niet in. Kort na de 0-1 in de 23ste minuut scoorde Jong Spartaan de 0-2! Het bleef doelpunten regenen aan de kant van Jong Spartaan, want in de 26ste minuut kregen zij een hoekschop en maakte ze de 0-3 via een kopbal.
Daarna kwam Jodan Boys wat meer aan de bal en kregen we in de 40ste minuut een kans.

Lotte M. gaf een voorzet op Zoë en die scoorde een super mooie goal!! We kwamen terug op een 1-3 en gingen daarmee de rust in. In de rust is het een en ander besproken wat er beter kon. Onder het genot van een waterige limonade gingen we weer verder.
De tweede helft startte we met Claudia op doel. Gelukkig kon zij ons een helft helpen met het keepen en het lukte maar niet om Jong Spartaan van onze helft te krijgen. In de 51ste minuut scoorde Jong Spartaan de 1-4, maar na de aftrap kreeg Zoë de bal en maakte zij dit weer af met een mooie 2 – 4. De dames bleven maar druk zetten in de tweede helft, maar Jong Spartaan bleef ook komen. Al lukte het de kansen creëren iets minder. Julia kwam in de tweede helft ook voor een kans op doel, maar helaas werd die onderschept
Jodan Boys bleef druk zetten, maar helaas kwam Jong Spartaan in de 74ste minuut op een 2-5 voorsprong.

Jong Spartaan kreeg het laatste kwartier nog wat kansen maar Claudia had een paar goede reddingen. Met dank aan Claudia, Rochjati en Julia Bijl van VR3 dat ze ons hielpen.
Volgende week spelen we uit bij Zestienhoven VR1. Op naar een nieuwe week!