In Nieuws, Uncategorized

Vanaf 1 oktober aanstaande zet Jodan Boys een nieuwe stap richting een gezondere maatschappij en leefomgeving. Wij geven kinderen immers het goede voorbeeld als zij bij ons sporten. Dit betekent dat we ons sportterrein per 1 oktober rookvrij maken.

Waarom op weg naar rookvrij?

Wat verandert er?

Vanaf 1 oktober zijn wij rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. Dit geldt ook voor het roken van e-sigaretten en aanverwante producten. De entree en ons hele complex, dus ook langs de lijn en het terras zijn rookvrij. Dit is even wennen. Help elkaar dan ook er aan te denken dat we als Jodan Boys onze jeugd willen beschermen en hen een gezond voorbeeld willen geven! Iedereen die wil roken verzoek we dit buiten het terrein te doen. Op het Verkennerspad (goed centraal gelegen) kun je op je gemak nog roken. Blijf alleen uit de loop van de kinderen en bezoekers die tussen de velden heen en weer lopen.

Rookvrije Generatie

De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel.  We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

We hopen dat jij je, net als Jodan Boys, sterk maakt voor een gezonde omgeving voor onze jeugdspelers en jonge bezoekers. Voor vragen en opmerkingen zijn wij bereikbaar info@cvvdejodanboys.nl.

 

Bestuur

C.V.V. de Jodan Boys