In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft zaterdag een eenvoudige overwinnnig behaald op Achilles’29. In eigen huis won Jodan Boys met 3-1 van de ploeg uit Groesbeek. Akanioui was twee keer trrefzeker. Het andere doelpunt werd door Bradley el Idrissi gemaakt. 

Na twee uitoverwinningen en twee nederlagen in eigen huis wilde Jodan Boys zaterdag  koste wat het kost de punten aan de Sportlaan houden. Met het oog op de ranglijst moest dit geen moeilijke opgave worden voor de ploeg van van Steensel. Achilles’29 had slechts één punt uit vier wedstrijden. De Jodan Boys volgers wisten echter met de eerdere ontmoetingen in hun achterhoofd, dat het nog geen bekeken zaak was. Beide keren wist Jodan Boys met slechts miniem verschil van Achilles’29 te winnen.

Jodan Boys bij de start van de wedstrijd. De drie punten zouden in Gouda blijven. 

Fris aan de start

Een goede start is het halve werk. Jodan Boys begon goed en energiek aan de wedstrijd. El Kandoussi schoot al na drie minuten rakelings over de kruising. De Gouwenaren hielden in de beginfase de druk erop. De aanvallers, gesteund door het middenveld, waren volop in beweging en Achilles’29 kwam er in de openingsfase niet aan te pas. Na zes minuten beloonde Jodan Boys zichzelf. Na verkeerd uitverdedigen kwam de bal voor de voeten van Akanioui die oog in oog met doelman Kanters kwam. Akanioui bleef uiterst kalm en stuurde de goalie de verkeerde kant op, terwijl hij de bal zelf de andere hoek in schoot. Een vroege voorsprong voor Jodan Boys.

Adil Akanioui die uiterst beheerst de 1-0 tegen de touwen schiet. 

Op jacht naar de tweede 

Vijf minuten na de openingstreffer, verscheen Achilles’29 voor het eerst voor de goal van Nick v/d Ploeg. Het werd direct gevaarlijk met een kopbal die via de lat overging. In de tegenaanval was het wederom Akanioui die de kans had om de score te verdubbelen. Dit gebeurde niet. Zo bleef de stand tot de twintigste minuut 1-0. Een minuut later een schitterende actie van Hamdani aan de rechterkant. Hij stoomde op en wist de bal op het hoofd van el Idrissi te krijgen. El Idrissi aarzelde geen moment en kopte de bal keihard tegen de touwen, 2-0. Jodan Boys leek op weg naar een monsterscore. Dit gebeurde echter niet. Na de 2-0 ging Jodan Boys slordiger spelen en kwam het in de eerste helft niet meer tot scoren.  Ware het niet dat Akanioui in de laatste minuut voor rust aan het einde stond van de mooiste aanval van de wedstrijd. Zijn inzet ging echter via de benen van de doelman naast. In de slotfase van de eerste helft raakte doelman v/d Ploeg geblesseerd. Hij moest zich in de rust laten vervangen door Victor Timmers.

Slap uit de kleedkamer

Jodan Boys kwam niet goed uit de kleedkamer en dat leek Achilles’29 aan te voelen. Door veel persoonlijke fouten wist Achilles’29 een klein offensief te ontketenen in het eerste kwartier na de pauze. Eerst leed Kevin de Vries balverlies op het middenveld. Gelukkig wist hij het zelf te herstellen voordat Achilles’29 echt gevaarlijk werd. Vervolgens schoot Victor Timmers de bal hard op de rug van ploeggenoot Roald Heerkens. Ook hier wist Achilles’29 niet van te profiteren. Jodan Boys werd teruggedrongen en kwam er in de counter soms gevaarlijk uit, maar Jodan Boys verzuimde keer op keer deze kansen te benutten. Victor Timmers trad twee handelend op op afstandsschoten, waardoor het 2-0 bleef.

Het eerste kwartier na rust was slap. Achilles’29 kreeg diverse mogelijkheden om te scoren, maar Timmers hield zijn doel in die periode schoon. 

De tweede van Akanioui

Ruim een kwartier voor tijd werd de 3-0 binnengeschoten. Het was wederom Akanioui die zijn vierde doelpunt van seizoen maakte. Nu zat de wedstrijd in het slot en was iedereen het er over eens, dat het niet meer weggeven ging worden. De score had nog veel groter uit moeten vallen. De ingevallen den Horder verscheen nog een keer alleen voor de keeper. Kevin Quint kopte nog rakelings naast. In de blessuretijd werd het toch nog 3-1 een vrije trap van Achilles’29 werd door den Horder achter zijn eigen doelman gewerkt. Kort na de tegentreffer floot de scheidsrechter voor de laatste maal.

De doelman van Achilles’29 keepte een sterke wedstrijd. Hier haalt hij er weer een bal uit. Ditmaal een inzet van den Horder. 

Omhoog kijken

Na twee overwinningen op rij kan Jodan Boys voorzichtig omhoog kijken. Het gat met de nummer één FC Rijnvogels is slechts drie punten. Volgende week reist Jodan Boys af naar Spijkenisse, waar Jodan Boys het traditiegetrouw altijd lastig heeft. Spijkenisse behaalde zaterdag een verdienstelijk gelijkspel tegen DHSC. Bij winst kan Jodan Boys zomaar aansluiten bij de top van de ranglijst. Bij verlies komt de middenmoot weer dichterbij. Het zijn clichés en open deuren. De bal is rond, volgende week weer nieuwe kansen! Zorg dat je erbij bent.

FORZA Jodan Boys

Opstelling Jodan Boys: Van der Ploeg ( Timmers), Hamdani, Rietveld (Verkaik), Heerkens, Lazic, de Vries, Dielhof (Quint), Bellahcen, El Idrissi (Amedi) , el Kandoussi (den Horder), Akanioui