In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Vorig jaar speelden we dit duel in een totaal andere ambiance. Het was de laatste wedstrijd voordat de competitie werd stil gelegd. Het was een grijze dag in een troosteloze ambiance. Er mochten  geen toeschouwers aanwezig zijn en de wedstrijd werd via een livestream uitgezonden. Wat fijn is het dat we nu weer langs de lijn kunnen staan en onze gasten kunnen begroeten zoals het hoort.

Vorig jaar werd de livestream van de wedstrijd goed bekeken in zowel Gouda als Groesbeek. Het is mooi dat we zaterdag weer echt live kunnen.

Lastige start

Achilles’29 kent een lastige start van de competitie. De ploeg van Ruud Kaiser haalde uit vier wedstrijden één punt. in de eerste competitieronde werd in blessuretijd van koploper FC Rijnvogels verloren. In eigen huis werd in de tweede speelronde FC ’s Gravenzande op 1-1 gehouden. De derde wedstrijd tegen DUNO ging ook verloren. Afgelopen weekend kwam het sterke Achilles Veen op bezoek en verloor Achilles’29 met 1-6. Welkome opsteker voor de Groesbekers is dat Dylan Rovroy die eerder had besloten te stoppen met voetballen, terug is gekomen op zijn besluit en weer is aangesloten bij de selectie van Achilles’29. De centrale verdediger is een echte versterking.

De jonge Kujtim Amedi ontwikkelt zich goed. De verdediger maakt met grote regelmaat zijn minuten in Jodan Boys 1. Hard werken wordt beloond.

De punten mee naar Gouda

Jodan Boys won vorige week van hekkensluiter Rijsoord. In Ridderkerk werd het een overwinning met een minimaal verschil, 0-1. Ondanks de vroege Goudse treffer en de vele kansen die Jodan Boys in het vervolg van de eerste helft kreeg, verzuimde Jodan Boys de wedstrijd vroeg af te maken. Zo bleef het Rijsoord tot de laatste minuut geloven in een resultaat zonder echt een vuist te kunnen maken.

Dirk Pieter Rietveld en Roald Heerkens geven leiding aan de ijzersterke verdediging. Jodan Boys heeft na FC Rijnvogels de minst gepasseerde verdediging van de hoofdklasse A

Eerste thuisoverwinning?

Jodan Boys en Achilles’ 29 zullen zaterdag allebei een driepunter willen bijschrijven. Jodan Boys om het thuispubliek de eerste overwinning te geven en aansluiting met de bovenste plekken te houden. Achilles’29 zal graag afstand willen nemen van de onderste plaatsen. Het belooft dus op voorhand een mooi duel te worden. Wie er aan het langste einde trekt weten we zaterdagmiddag rond de klok van half vijf.

De wedstrijd staat onder leiding van de heer R. Tulen en begint om 14.30 uur