Op zaterdag 18 september stond de derde en laatste bekerwedstrijd van de poulefase op de planning. Om 14.00u werd in Krimpen aan de IJssel afgetrapt door de vrouwen van Jodan Boys met als tegenstander DCV vrouwen 1. Beiden ploegen stonden op 6 punten uit twee wedstrijden, dus de eerste plek in de poule stond op het spel.
Jodan Boys begon slordig aan de wedstrijd. De ploeg had moeite met zorgvuldigheid aan de bal, waardoor de meiden van DCV wat druk konden uitoefenen. Op het stugge veld lag het tempo laag en werd soms onnodig balverlies geleden. Toch wist Jodan Boys via Renate vroeg op voorsprong te komen. Via een voorzet van Jisca aan de rechterkant kon Renate handig binnentikken, 0-1.
Niet veel later werd de score verdubbeld. Uit de kluts wist Jisca via de binnenkant van de paal te scoren. Ondanks het slordige spel stond de ploeg uit Gouda dus wel na 10 minuten al met 0-2 voor!
In de 17e minuut was het weer raak. Renate passte de bal naar Carolien en door een foutje van de verdedigster van DCV kon zij gemakkelijk in de verre hoek binnenschieten, 0-3. Helaas moest Carolien een tijdje later geblesseerd het veld verlaten, Sophie was haar vervanger.
In de rust werd door de coach aangegeven dat het tempo omhoog moest en ook een stukje wedstrijdbeleving en intensiteit gemist werd. Een 0-3 voorsprong is natuurlijk mooi, maar het spel kon en moest veel beter. Ook werd er gewisseld, Rebekka ging eruit en voor haar kwam Romy in de ploeg.
In de tweede helft kwam Jodan Boys wederom niet in de problemen. Het veldspel aan de bal was wat zorgvuldiger ten opzichte van de eerste helft en dat resulteerde al snel in een doelpunt. In de 48e minuut scoorde Dorien op aangeven van Jisca, 0-4.
De mooiste goal van de middag werd vijf minuten later gemaakt. Via een lange voorzet  aan de linkerkant van Romy wist Sophie knap binnen te koppen, 0-5.
Door een veelvoud aan blessures aan de kant van DCV werd in overleg besloten de wedstrijd vroegtijdig te beëindigen. Hierdoor bleef de stand 0-5 in het voordeel van Jodan Boys.
Een zakelijke overwinning van vrouwen 1 met als beloning door in de bekercompetitie! Dit geeft vertouwen voor de start van de competitie volgende week. Op zaterdag 25 september zal om 11.45u thuis gespeeld worden tegen FC Maense, een mooi affiche. Tot dan!