Jodan Boys leed zaterdag een 1-2 nederlaag tegen Capelle. De Slotbewoners toonden zich  volleerd afmakers. De spaarzame kansen die Capelle kreeg werden benut. Jodan Boys daarentegen, had moeite met het verzilveren van de mogelijkheden die het kreeg.

Na de 1-3 overwinning op Smitshoek van vorige week zaterdag gingen de Jodan Boys supporters er afgelopen weekend eens goed voor zitten. Het sterke Capelle kwam op bezoek. Wat zou Jodan Boys tegen de formatie van Ralph Kalkman teweeg kunnen brengen? Leen van Steensel stuurde dezelfde elf namen het veld in, en zag Kevin de Vries wel weer terugkeren op de reservebank.

Opties overwicht

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd. Het was wachten welke ploeg de eerste scheurtjes in de verdediging liet zien. In de vijfde minuut leek Jodan Boys een haarscheurtje te ontdekken in de Capelse formatie. Op aangeven van Dielhof schoot el Kandoussi voor het eerst op doel. Na dit eerste wapenfeit gebeurde er lange tijd niet zoveel. Het duurde tot de twintigste minuut voor een nieuwe Goudse mogelijkheid zich voordeed. De Gouwenaren kwamen er snel uit en wederom via el Kandoussi werd el Idrissi bereikt. Helaas voor Jodan Boys hobbelde de inzet van Bradley voorlangs.

Cadeautje

Waar Jodan Boys het net niet wist te vinden, wist Marlon Slabbekoorn dat wel voor Capelle. In de vijfentwintigste minuut kreeg Capelle een cadeautje van Jodan Boys. Jodan Boys verdedigde voor de goal uit en de al oude voetbalwet werd weer eens bekrachtigd. Nooit voor het eigen doel uitverdedigen. De bal werd opgepikt en kwam bij Slabbekoorn terecht die de bal feilloos achter Nick van der Ploeg wist te schieten. Capelle was nog geen enkele keer dreigend geweest, maar stond wel met 0-1 voor. Direct na de aftrap leek Jodan Boys op gelijke hoogte te komen. Adil Akanioui slalomde door de verdediging van Capelle en gaf de bal goed voor op Luc Dielhof. De Goudse middenvelder stond op twee meter van het doel en leek te gaan scoren. Zijn inzet was echter te slap en Marc van Splunter wist op katachtige wijze redding te brengen. Zo bleef het 0-1. In het verdere verloop van de eerste helft kregen beide ploegen geen noemenswaardige kansen meer.

Penalty

Jodan Boys kwam fris uit de kleedkamer. Het had best een aardige eerste helft gespeeld en er was nog niks verloren. Sterker nog Jodan Boys leek in de achtenveertigste minuut op gelijke hoogte te komen. Bradley el Idrissi, die aan een slalom was begonnen, werd in de zestienmeter onderuit gehaald en kreeg een penalty. Stefan den Horder ging achter de bal staan, helaas  miste den Horder en wist van Splunter ook deze bal goed uit de hoek te duiken. Wat een domper voor iedereen die Jodan Boys de gelijkmaker gunde. In de twintig minuten die volgde had Jodan Boys de bal en Capelle liet dat toe. Den Horder kopte nog en keer op het dak van het doel, maar Jodan Boys kon niet echt een vuist maken.

Omschakeling

Waar Jodan Boys geen vuist wist te maken sloeg Capelle weer toe in een omschakelmoment. Na balverlies op het middenveld waren de Capellenaren er als de kippen bij. Via een paar balcontacten werd Olaf van der Sande bereikt die de bal binnen schoof. Wat een pech. Optisch overwicht werd afgestraft. Jodan Boys ging niet bij de pakkenneer zitten Roald Heerkens werd mee naar voren gestuurd. In de zesenzeventigste minuut kreeg Heerkens de bal aan de zijkant en zag Akanioui voor de goal staan. Hij bracht de bal goed voor en Akanioui kopte de bal onhoudbaar achter van Splunter. Geheel terechte aansluitingstreffer, 1-2.

Slotfase

In het restant van de wedstrijd wisselden beide trainers nog een aantal malen. Jodan Boys deed er alles aan om de gelijkmaker te forceren, maar de verdediging van Capelle met de ervaren Sander Fischer in het hart liet zich niet gek maken. De Capellenaren trokken de overwinning na ruim vijfennegentig minuten spelen over de streep.

Perspectief

Het was een onnodige nederlaag voor Jodan Boys, maar de eindstand liegt nooit. Capelle was dodelijk effectief gebleken, waar Jodan Boys goed mee leek te doen. Aan de andere kant mogen we ook concluderen dat Jodan Boys een goede ploeg als Capelle meer dan goed tegenwicht wist te bieden. Dat geeft  ook weer perspectief voor de wedstrijden die komen. Te beginnen volgende week tegen Rijsoord. Dan gaan we er weer tegenaan. Op naar de overwinning!

Opstelling: Van der Ploeg, Lazic, Rietveld, Heerkens, Hamdani, Dielhof (’72 Amedi), Akanioui, Bellahcen, El Kandoussi (’68 de Vries), el Idrissi, den Horder (’88 Siebert)