In Nieuws Vrouwen

VCS VR1 – Jodan Boys VR2 (2-6)
Jaja! Het was dan eindelijk zover! Na 10 maanden geen wedstrijden te hebben gespeeld ging de bekercompetitie weer van start. Al die tijd zijn de trainingen wel doorgegaan.
Afgelopen zaterdag speelden wij uit bij VCS VR1 uit Den Haag. Na een omkleedsessie en een praatje van Ard konden we van start gaan met de warming up. De wedstrijd liep helaas een half uur uit, omdat er geen scheidsrechter beschikbaar was. Uiteindelijk was er iemand gevonden en kon de wedstrijd starten.
Speelsters: Esmee, Eline, Chelsea, Demi, Jet, Debora, Esther, Naomi, Sara, Lotte M. en Stoop.
Reserves: Lotte J. en Zoë.
Gelijk werd er na het startsignaal hoog druk gezet. Het was de eerste paar minuten even goed zoeken, maar dat is niet gek na tien maanden. Zo kreeg Sara in de zevende minuut een assist van Demi en die bedacht zich geen moment. Ze scoorde de openingstreffer voor Jodan Boys (0-1). VCS mocht de aftrap nemen en zetten de druk naar voren toe. Door een verdedigingsfout werd dat ook afgestraft met de gelijkmaker in de negende minuut.(1-1)
Daar zaten we dus niet op te wachten. De dames namen de aftrap en er werd goed gecombineerd, waar soms wel eens kansen uit kwamen. Helaas wilden die er niet altijd in. Zo kreeg Jet de bal en ging er mee lopen. Die zag Naomi vrij staan en gaf de assist zodat ze in de zestiende minuut(1-2).

Onze dames bleven voetballen, maar dat deed VCS ook. Even waren we niet aan het opletten. VCS kwam door de verdediging en scoorde in de 22ste minuut de gelijkmaker(2-2).
Wij namen weer de aftrap en combineerde goed. Geen minuut later stonden we dankzij Jet op een voorsprong (2-3). Het was een middag vol met doelpunten en dat is ook wel fijn. De dames van VCS kregen nog wel wat kansen, maar deze wilde er niet in gaan. Zo kreeg Naomi nog in de 29ste minuut een kans, welke op de paal kaatste. Gelukkig kon zij nog doorlopen en maakte daarbij het volgende doelpunt(2-4).

De scheidsrechter gaf het signaal van rust aan en onder het genot van een voorsprong en een limonade konden we in de rust de tactiek bespreken. Eenmaal weer op het veld gekomen, moesten we op de scheidsrechter wachten. De nieuwe scheidsrechter kwam vrij snel erna en we konden starten. Naomi en Chelsea zijn in de rust gewisseld voor Lotte J. en Zoë. Een van deze dames moest vlaggen, maar uiteindelijk heeft Roy dit van ze over genomen en konden we weer beginnen.
Onze dames kregen steeds meer vat op de wedstrijd en creëerde ook kansen maar die wilde er niet in. Maar in de 55ste minuut gaf Lotte M. een assist op Jet. Zij passeerde de keepster en knalde de bal in het net(2-5).
Je zag aan VCS dat ze er wel doorheen zaten, want echt veel kansen kregen ze niet meer. We bleven voetballen soms was het beetje slordig balverlies, maar dat kan gebeuren.
In de 70ste minuut kreeg Sara de bal en die zag Jet weer vrij staan. Die bedacht zich geen moment en scoorde!(2-6)

Wat was dat lekker zo’n voorsprong. Die kan je niet meer weg geven deze middag. De wedstrijd werd uitgespeeld en we kunnen terug kijken naar een leuke wedstrijd. In de wedstrijd zijn er uiteraard leerpunten, welke we meenemen voor de volgende wedstrijd.
Dames gefeliciteerd en op naar de volgende wedstrijd. Deze zal thuis zijn op Sportcomplex De Jodan Boys a.s. zaterdag 11 september om 16:15 uur tegen S.V Den Hoorn VR1